A Ma-Vik TC rendezvényén nem csak a legkisebbek álltak rajthoz, hanem már egyre több nagyszülőt is sikerül megmozgatni, hogy a váltók tagjaként elinduljon a versenyen.

A remek időben lelkesen készülődtek a gyerekek, a felnőttek és a szervezők az év első kaposvári duatlonversenyére.

- Szerintem a tavaszi népszerűnek számít, a hosszú tél után szeret mindenki kimozdulni, és versenyezni. Ahogy elnézem, elég sokan vagyunk - mondta a MA-VIK TC Kaposvár szervezője, Böröczi Viktória.

A rendezvényen végül több mint félszáz induló vett részt. A kaposvári Káldi család  már négy éve jár az óvodás duatlonversenyekre a kislányokkal.  

- Szeretenek futni is, biciklizni is, úszni is, de az nincs, de  aháromból kettő megy. Valamilyen szinten kell nekik eredményt elérni, és nem baj , ha van valamilyen ajándék, mert az segít nekik - mondta a kaposvári Káldi Lajos.

- Viszonylag sík pálya, egy enyhe, sunyi emelkedő van benne, a gyerekek meg szokták érezni. Ennyi nehézség kell a pályára. A futás is odafelé emelkedik, visszafelé lejtős, azt már jobban élvezik - tette hozzá Böröczi Viktória.

A fiatalok mindent megtettek a sikerért: mindenki a saját stílusában és tempójában teljesítette a távokat. Az sem okozott gondot, ha valaki menet közben megszomjazott. Az MG produkt Óvodás Duatlon első fordulójában végül öt korcsoportban, illetve váltóban hirdettek győzteseket.

A dobogó tetejére Steller Judit és Bence Nándor, Lantos Luca és Németh Soma, Wirth Bianka és Bence Csongor, Káldi Katalin és Székely Zalán, illetve Király Zsófi és Tátrai Bruno állhatott fel. Váltóban a Bokor és a Tátrai család ért el első helyezést. A MA-VIK Triatlon Klub következő eseménye a városligeti óvodás, családi duatlon lesz augusztus 20-án.

Címkék: MA-VIK TC, duatlon, óvodások, verseny, sport, Kaposvár