Stier Lillának a felnőtt Eb-hez szükséges szintidőt is sikerült megúsznia.

Második alkalommal rendezték meg az 1.MCM Diamant Kupa Uszonyos és Búvárúszó versenyt Kaposváron. A somogyi megyeszékhelyt három egyesület, az Adorján SE, a Kaposvári Cápák Búvárúszó SE és a Kaposvári Úszó SE képviselte.

- Tavaly volt először, ez a második verseny, ebből a Cukormanufaktúra versenyből. Remélem, hogy ez hagyományos lesz, és minden évben megrendezzük. Nézve a srácokat, lehet látni, hogy elég teli vagyunk, és sok gyerek jött el, és ez a legfontosabb, hogy fiatalok vannak itt - mondta a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE mesteredzője, Kovács László.

Több versenyző is úgy vélte, hogy a kaposvári viadal remek felkészülési lehetőség a közelgő országos bajnokságra.

- Eddig a 100 méteres gyorsúszást úsztam le, azt megnyertem, egy egész jó idővel, elfogadható a mostani állapotomhoz képest. Következőben még lesz egy 100 méteres felszíni úszásom és 400 méteres felszíni úszásom, mindkettőben megpróbálok minél jobb időeredményt elérni - mondta a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE sportolója, Pamuki Dávid.

Az ifjúságiak mezőnyében serénykedő Pamuki 400-on negyedik, 100-on pedig hetedik helyen ért célba. A szintén adorjános Stier (stir) Lillának aranyérmet ugyan nem sikerült nyernie, ennek ellenére volt minek örülnie.

- Most úsztam 100 métert, azon sikerült másodiknak lennem, és megúsztam a szintet a nyári Európa-bajnokságra. Öt századdal maradtam le csak az aranyéremről, de nagyon örülök neki, hogy ilyen jó időt sikerült úsznom - mondta a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE sportolója, Stier Lilla.

A kaposvári versenyzők ezúttal is igazolták jó hírüket, hisz rengeteg érmet szereztek. A pontversenyben első adorjánosok 20 arannyal, 20 ezüsttel és 8 bronzzal zártak. Közülük a három-három első helyet begyűjtő Lengyeltóti Bence, Fazekas András és Varga Krisztina voltak a legeredményesebbek. Jól teljesített a Kaposvári Cápák Búvárúszó SE színeiben induló Harsányi Dorottya is, aki két alkalommal állhatott a dobogó tetejére. A Kaposvári Úszó SE-t képviselő Plessek Marcell sem panaszkodhatott, hiszen két ezüsttel zárta a viadalt. Az MCM Kupán két horvát, köztük egy zágrábi egyesület is részt vett, még színesebbé téve a rangos megmérettetést.

Címkék: Kaposvári Középületkivizetelező Adorján SE, búvárúszás, uszonyosúszás, verseny, sport, Kaposvár