Németországban is letették névjegyüket a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola korosztályos válogatott úszói. Dudás Dániel 400 vegyesen, az ifjúságiak között az első helyet szerezte meg és megúszta a szintet az Európa-bajnokságra, 400 gyorson pedig harmadik lett.

Ezt vártam, amit elértem: 400 vegyesen szerettem volna megúszni az ifi Eb szintet, és ez sikerült is, a 400 gyorson kicsit meglepődtem magamon, mert hét másodpercet sikerült javítanom a legjobbomon, de ennek is nagyon örültem. Ezek a legfontosabb érmei a pályafutásomnak, remélem még sok ilyen lesz - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Dudás Dániel.

Dudás Dániel arany- és bronzérme mellett 100 pillangón még egy negyedik helyezéssel is gazdagodott. Kaposvárt női vonalon Pataki Fanni képviselte, aki 100 pillangón 11., 50 pillangón pedig 12. helyezést ért el.

- A verseny színvonala az nagyon magas volt, több mint 1700-an vettek részt a versenyen és nekem olimpikonokkal kellett összecsapnom, mint például Gitta Stefan egyik csapattársával, aki a világcsúcstartó 100 méter gyorson. Háála Istennek 100 gyorson döntőt tudtam úszni és hetedik helyen zártam, igaz nem annyira jó idővel, de most így a felkészüli idő alatt ez jónak számít - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Pataki Fanni.

A két versenyzővel edzőjük, Ifjabb Kovács László is elégedett volt.

- Én azt gondolom, hogy nagyon-nagyon remek szereplést tudtunk produkálni, hiszen Dudás Dániel egy nagyon-nagyon látványos győzelemmel tudta megnyerni a 400 méteres férfi vegyes úszást, s nem csak a korosztályában nyert, hanem az abszolut kategóriában is. Pataki Fanni felnőtt korú versenyzőnk is nagyon remek eredményeket teljesített és nagyon remek egyéni csúcsokat is úszott. Ő ebben az időszakban idei év legjobbját úszta, egyéni csúcsától egy kicsit elmaradva igaz, de én azt gondolom, hogy a hónap végén a felnőtt országos bajnokságon neki ott kell spiccen lennie - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, ifj. Kovács László.

A felnőtt országos bajnokságot Debrecenben rendezik, amelyen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzői igyekeznek majd a lehető legtöbbet kihozni magukból. Dudás Dániel természetesen az ifjúsági Eb-re is gőzerővel készül, amelyen élete legjobbját szeretné úszni.

Címkék: Berlin, Pataki Fanni, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, érmek, úszás