A két nap alatt több ezren neveztek be öt távon kilenc különböző futószámra, ebből a félmaratonra csaknem 1600 jelentkezés érkezett.  Az indulókat a hideg idő sem tántorította el.

A Budapest sportiroda egyik legnépszerűbb eseményén a 42 kilométeres maratoni távot, valamint a fél- és a harmadmaratont két nap alatt, három részletben lehetett teljesíteni, egyéniben vagy párban. Erre a viadalra megmozdult az egész hazai futótársadalom.

A Budapest Sportiroda-BSI főszervezője, Kocsis Árpád elmondta: "A verseny legnagyobb extrája, hogy már nyolcadik alkalommal vagyunk Siófokon. Először ötszázan voltunk, most pedig már háromezren. Ez a futótávok kavalkádja, tíz táv valamelyikéhez lehet csatlakozni."

Az eseményen egykori tájfutó világbajnokunk, Monspart Sarolta  is részt vett. A több ezer fős mezőny legnagyobb részét az amatőrök alkották, akik heteken, hónapokon át készültek erre a versenyre is.

"Balatonalmádiból érkeztem, tudatosan készültem a versenyre. Ez az első alkalom, hogy részt veszek a félmaratonon. A formaidőzítés nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, egy hónapja voltam csúcsformában, de remélem, nem lesz probléma" - mondta Szilágyi István.

Két tűzoltó bevetési ruhában vágott neki a 21 kilométeres távnak. Varga Csaba elmondta: a versenyen teljes menetfelszerelésben futnak, úgy, ahogy az esetekhez vonulnak. 25 kiló plusszal.

A félmaratoni táv győztese a szombathelyi Zsódér Zsolt lett, míg a hölgyek között a budapesti Roszik Adrienn győzött.

A hagyományos évzáró jól sikerült, és Somogy jövőre is visszavárja a futás szerelmeseit.

Címkék: tópart, maraton, futás, balaton, fesztivál, sport