A Fino Kaposvár SE röplabdázói 2011-ben is bajnokságot és kupát nyertek, a nemzetközi porondon azonban mérsékelten teljesített a fiatal társaság. A csapat a Közép-európai Ligában hetedik lett, a kupákban viszont nem nyert meccset. Kántor Sándor vezetőedző szerint ez a játékosállomány még sokra hivatott, szívesen folytatná a megkezdett munkát az alig 21 éves átlagéletkorú együttessel.  

- Egészen pontosan 20,7 év volt az átlagéletkora a csapatnak, ami azért fontos, mert így lehet hosszú távon gondolkodni velük - jelentette ki a Kapos Sportnak a vezetőedző -, de csak akkor ha a vezetés is így gondolja. Ők azonban most nehéz helyzetben vannak, sok az adósság, de bízom benne, hogy ki tudunk ebből lábalni, és nagyot lépünk előre.

A klubvezetés úgy döntött, hogy a kaposváriak az új évadban csak a magyar bajnokságban és a kupában állnak rajthoz. Nagy kérdés ezek után, hogy a játélosok közül kik mennek és kik maradnak. Konkrétumok egyelőre nincsenek, de információink szerint a rutinosabb játékosok közül többen szívesen igazolnának külföldre.

- A megnyirbált költségvetés függvényében, látva azt, hogy a város támogatási lehetőségei is mérséklődtek erre az évre, nem lesz kis feladat ezt a csapatot hasonló szinten, hasonló színvonalon működtetni a magyar bajnokságban, mint tavaly - mondotta Egyed László, a klub elnöke.

bajnok a fino


Az sem dőlt még el, hogy ki lesz a csapat vezetőedzője. Az elmúlt években Mészáros Péter, Zarka Péter és Kántor Sándor is a bajnoki címig és a kupagyőzelemig menetelt tanítványaival. Az edzőcserék már akkor sem az eredményeken múltak. Kántor Sándor mindenesetre jelezte: szívesen folytatná a megkezdett munkát.

- A válaszom egyértelműen igen, mert a fiatalokkal elkezdtem valamit, amit folytatnék. Sok a kérdőjel, mert külföldre is hívnak és van egy olyan ajánlatom, aminek elfogadását  fontolgattam. Azonban ígértem valamit Egyed Lászlónak, és ha minden jól alakul, én a megkezdett munkát Kaposváron folytatnám - fogalmazott Kántor Sándor.

A klubvezetés a napokon dönt, ekkor fény derülhet arra is, hogyan alakul a kaposvári röplabda utánpótlás további sorsa.

Címkék: Közép-európai Liga, Fino SE, Kántor Sándor, Egyed László, átlagéletkor, sport