Pekingi olimpikonunk anyagi okok miatt int búcsút a somogyi megyeszékhelynek, és a hírek szerint dunaújvárosi színekben folytatja pályafutását.

A 26 esztendős Sáfrán Mihály jó ajánlólevéllel érkezett Kaposvárra: a pekingi olimpiai részvétel után is helye volt a magyar kajak-kenu válogatottban, és a fő célként a londoni nyári játékokon való jó szereplést tűzte ki magának. Ebben volt méltó partner a Vízügyi SC és az olimpiai alapon keresztül Kaposvár városa is. Sokáig úgy tűnt, minden a tervek szerint halad, és 2012-ben lesz kaposvári résztvevője az olimpiának ebben a sportágban. A szimpatikus sportoló közben öccsével párban Európa-bajnoki címet is szerzett, tavaly pedig Világkupát nyert Szegeden. A jó eredmények és a kemény edzésmunka mellett Misinek még arra is maradt energiája, hogy többször is bemutató edzéseket tartson a fiataloknak a Desedán. Az utánpótlás tagjai igazi példaképként tekintettek rá, és a kenus szakág is fejlődésnek indult.

sáfrán

Az élet és a pénztelenség azonban közbeszólt, és bombaként robbant a hír, hogy bő egy évvel a londoni játékok, vagyis a ciklus végcélja előtt Sáfrán Mihály távozik Kaposvárról. A Vízügyi SC már az elmúlt időszakban is erőn felül vállalta a sportoló segítését, az igen nehéz anyagi helyzet miatt azonban nem tudta tovább vállalni a  fizetés és az egyéb juttatások biztosítását. A felek útjai így elváltak, és Sáfrán nagy valószínűséggel Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Sáfrán távozik

Nagy kérdés, hogy az olimpiai alapon keresztül az elmúlt években kapott pénzt – 800 ezer forintot – ezek után, a szerződésben leírtak alapján, hogyan fizeti vissza a nehéz körülmények között dolgozó egyesület a városnak. A klubban folyó szakmai munka egyébként jelenleg is önmagáért beszél: Horváth Lilla éppen a napokban nyert U23-as maratoni magyar bajnokságot és jutott ki az Európa-bajnokságra és a fiatalok is egyre szebb eredményeket érnek el. Reméljük, sikerül megoldást találni a felmerült problémákra a Vízügyi SC háza táján!

Sáfrán Mihály

 

Címkék: Sáfrán Mihály, Vízügyi SC, olimpikon, kenu, olimpia, sport