Az élvonalban szereplő kaposvári futballcsapat története második legjobb eredményét ért el, így nem meglepő, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szervezete több kategóriában is díjazta a somogyiakat. Sisa Tibor második lett az edzők között, Balázs Benjámin pedig a harmadik helyet érdemelte ki a 21 éven aluli játékosok kategóriájában. A Rákóczi egy első helyet is bezsebelt: a kaposváriak tudták a legjobban növelni a nézőszámot az elmúlt évadban.

A kaposvári együttes a bajnokságban végig az élmezőny tagja volt, és a hetedik helyen fejezte be a pontvadászatot. A Rákóczi emellett a Magyar Kupában egészen az elődöntőig menetelt. A várakozáson felüli szereplésre a szakma is felfigyelt: a Hivatásos Labdarúgók Szervezete a szezon végén több kategóriában is díjazta a somogyiakat. Az edzők között Sisa Tibor, a paksi Kis Károly mögött, a bajnok Videoton mesterét, dr. Mezey Györgyöt megelőzve, a második helyet szerezte meg. A siker titka az volt, hogy a tréner csak a mutatott teljesítmény alapján állította össze a csapatot és bátran nyúlt a fiatalokhoz.

- Egy munkás, szorgos kis csapatot szerettünk volna, szerintem olyan is. Vannak jó és rosszabb teljesítmények - fogalmazott Sisa Tibor vezetőedző. - Ha ezen az úton haladunk tovább, sok örömet szerezhetünk, de a futball nem mindig igazságos. Bízom benne, hogy ezt meg tudjuk őrizni: egy petróleumgyárral kapcsolatba lépünk, és beleültetjük a fiúkat a petróleumba, mert az tartósít, ugye...

A 21 éven aluli játékosok között az alapemberré váló Balázs Benjámin a harmadik helyet érdemelte ki az újpesti Lázár Bence és a somogyi nevelésű Gosztonyi András mögött. A válogatott szélső teljesítményét egy évvel ezelőtt még csak a kaposvári klub ismerte el, így örömteli a fejlődése.

- Úgy érzem, nagy elismerés, hogy a szakvezetés és a szurkolók rám szavaztak, nagyon szépen köszönöm - emelte ki Balázs Benjámin. - Huszonnégy mérkőzésen játszottam. Voltak kisebb-nagyobb célkitűzéseim. Örülök, hogy beépültem a csapatba, csak a gólszerzés nem jött össze. Megpróbáltam élni a bizalommal.

A Rákóczi még egy elismerést bezsebelt: a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének adatai szerint az elmúlt évadban a Kaposvár tudta a legjobban növelni a nézőszámot. A felmérésből kiderült: összességében nyolc százalékkal csökkent az NB I-es mérkőzésekre kilátogató nézők száma. A kaposvári vonatkozású összecsapásokra viszont átlagosan négyszázzal többen mentek ki, mint korábban. A cukorgyári gödörben 2147-ről 2400 nőtt az átlag nézőszám, idegenben pedig több mint ötszáz fővel emelkedett a Rákóczi-meccsek látogatói köre.

- Egyrészt azért jó, mert a futball a közönségért van, a játékosok is jobban próbálnak teljesíteni, ha tele lelátók felé törekszik a csapat. A másik pedig, hogy a bevétel szempontjából sem elhanyagolható, még azon az áron is, hogy rengeteg olyan kedvezményt próbáltunk életbe léptetni, amelyek elősegítik, hogy nőjön a szurkolótábor - magyarázta Horváth Miklós klubelnök.

Ha a csapat legalább úgy szerepel, mint az idén, a klubvezetés pedig további akciókkal is készül, akkor várhatóan még tovább nőhet majd a nézőszám a családbarát Rákóczi stadionban.

A 2010/11-es bajnoki idény
Legjobb kapusa
kategóriában:


1. Szûcs Lajos (Pápa) 29 %,
2. Németh Gábor (Vasas) 22 %,
3. Stevanovic Sasa (Gyõr) 21 %


A 2010/11-es bajnoki idény
Legjobb mezõnyjátékosa
kategóriában:
1. Alves André (Videoton) 47 %,
2. Tököli Attila (KTE) 16 %,
3. Böde Dániel (Paks) 15 %

A 2010/11-es bajnoki idény
Legjobb 21 éven aluli játékosa
kategóriában:
1. Lázár Bence (Újpest) 35 %,
2. Gosztonyi András (Videoton) 27 %,
3. Balázs Benjámin (Kaposvár) 16 %

A 2010/11-es bajnoki idény
Legjobb edzõje
kategóriában:
1. Kis Károly (Paks) 36 %,
2. Sisa Tibor (Kaposvár) 22 %,
3. Mezey György dr. (Videoton) 22%

A 2010/11-es bajnoki idény
Legjobb játékvezetõje
kategóriában:
1. Kassai Viktor 50 %,
2. Iványi Zoltán 14 %,
3. Vad II István 13 %

A 2010/11-es bajnoki idény
Legjobb idegenlégiós játékosa
kategóriában:
1. Alves André (Videoton) 59 %,
2. Maric Goran (Pápa) 11 %,
3. Schembri André (Ferencváros) 11 %

A 2010/11-es bajnoki idény
Legjobb külföldön játszó labdarúgója
kategóriában:
1. Dzsudzsák Balázs (PSV) 68 %,
2. Gera Zoltán (Fulham) 9 %,
3. Juhász Roland (Anderlecht) 9 %

A 2010/11-es bajnoki idény
Legjobb másodosztályban szereplõ
játékosa kategóriában:
1. Lippai Ákos (Diósgyõr) 29 %,
2. Bajzát Péter (Nyíregyháza) 25 %,
3. Laki Balázs (Gyirmót) 23 %

Címkék: Horváth MIklós, Balázs Benjámin, Sisa Tibor, labdarúgás, Rákóczi, sport