A szerdai ünnepségen 1 millió forintot osztottak szét a kilenc, sikerrel pályázó versenyző között.

A fiatal kaposvári élsportolók nem csak a versenypályákon, hanem a tantermekben is szeretnék megállni a helyüket. Egyre többen gondolkodnak úgy, hogy a tanulás legalább annyira fontos, mint a sport, és szeretnének az érettségi után néhány évvel diplomát is a kezükbe venni. Akik jól tanulnak és eredményesen sportolnak, anyagi támogatást is kaphatnak. A 2010/11-es tanévben öt sportág képviseletében kilencen pályáztak sikerrel az ösztöndíjra.

- Agráron vagyok, mezőgazdasági mérnöki szakon. Az egyetem támogatja a felkészülést, kaptam egyéni tanrendet, elmehetek edzőtáborba, és eléggé figyelik, hogyan sportolok - mondja Lukács Máté, az MG Produkt Favorit AC Kaposvár versenyzője.

A sportolók között, a városnak köszönhetően 1 millió forintot osztottak szét. Az atléta Lukács Máté és Demeter Klaudia mellett három röplabdázó, Kondor Gabriella, Pintér Zsanett és Bagics Balázs, két kosárlabdázó, Fonai Richárd és Márkus Tamás, valamint Kozma Károly tekéző és Horváth Lilla kajak-versenyző kapott sportösztöndíjat a mai ünnepségen.

- Ez a kilenc hallgató, aki ide jár, az élsportban tevékenykedik és példát mutat. Viszik az egyetem hírnevét, és olyan eredményeket érnek el, amire az átlag hallgató talán nem is képes - büszkélkedett prof. dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora.

A megjelentek a Kapos Televízió öszeállításának köszönhetően ismerhették meg közelebbről az ösztöndíjasokat. Az egyetem és a város hosszú távra tervez, ugyanis szerdán újabb öt évvel meghosszabbította korábbi, a sportról szóló szerződését.

- Azt szeretném elérni, hogy a Kaposvári Egyetem és a város példáján még inkább érezzék magukénak a sportot az egyetemek, mert az önkormányzatok, a települések magukénak érzik ezt - fogalmazott Szita Károly polgármester.

Szita Károly hozzátette: az a vágya, hogy jövőre már kétszer annyian kapjanak sportösztöndíjat Kaposváron, mint most. Ez azt jelentené, hogy a Kaposvári Egyetem hallgatói egyre nagyobb szerepet töltenek majd be a város sportéletében. A sportolók és a vezetők a további sikerekre is koccinthattak, a vizsgaidőszak és a bajnoki hajrák előtt.

Címkék: prof. dr. Szávai Ferenc, Pintér Zsanett, Kondor Gabriella, Lukács Máté, Horváth Lilla, sportszövetség, Bagics Balázs, Kaposvári Egyetem, Szita Károly, sport