Ahogy mondani szokták: nem esett messze az alma a fájától. Csenge édesanyja, Petőfalvi Tímea számtalan kiváló nemzetközi eredményt ért el uszonyos-és búvárúszóként, még felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmet is nyert. Örül, hogy gyerekei, Bence, Bálint és Csenge is a medencét választották. Azt mondja: mind a három gyermeket levitte az uszodába, hűségesen az ő edzőjéhez.

Csenge, aki most második osztályos a Kodály iskolában, februárban uszonnyal nyert diákolimpiai bajnoki címet, két hete pedig úszóként is aranyérmes lett. Székesfehérváron 50 méter háton indult és első lett. Több mint egy testhosszal győzött. Azt mondja: nem gondolta, hogy első lesz, csak "dobogó körüli" helyet tervezett.

Csenge 4 éves kora óta úszik, Hajdu Sándor és Kovács László irányításával. A mesteredző egyengette annak idején anyukája karrierjét is. Azt mondja: jó érzés, hogy egykori tanítványa rábízta a gyerekeit is.

Kovács László mesteredző szerint egyértelmű, hogy a gyerekek nagy része tehetséges, és ha ez szorgalommal is párosul, akkor eredményt lehet belőlük kihozni. Csenge szorgalmas, hasonlít édesanyjára, aki szorgalmával és a kőkemény munkával kiváló eredményeket ért el. Nagynénje, Lilla pedig még nála is tehetségesebb volt. Úgy tűnik, Csengében megvan édesanyja szorgalma és nagynénje tehetsége is.

Ráadásul mindkét sportágban tehetséges.

Szorgalmáról pedig csak annyit, hogy ő kérte: minden nap jöhessen edzésre. Természetesen anyukája a példaképe, és ha olyan kitartó lesz, mint ő, akkor még sok-sok szép eredményt érhet el.

Címkék: szorgalom, Stadler Csenge, tehetség, eredmény, úszás, sport