asztalitenisz

A Kaposvári AC NB III-as férfi együttese a Komlói Bányász csapatát fogadta a dél-dunántúli csoport 6. fordulójában. A párosok után 1:1 volt az állás, az egyéni küzdelmek során pedig végig a vendégek vezettek.

- Itt most van esélyünk szorosabb eredményre, és remélem, szoros eredmény születik. Az NB III-as csapatnak a bennmaradás a célja, ami elég nehéz lesz. Tavasszal, remélem, egy kicsit jobban beindulunk majd, és sikerülni fog - mondta Okos Balázs, a Kaposvári AC edzője.

Végül a komlóiak 13:5 arányban nyertek. A hazai csapatban Okos Balázs két mérkőzésen, Farkas Kornél és SzakákyÁron pedig egy-egy találkozón tudott nyerni. Az NB I B-csoportjában szereplő lányok komolyabb reményekkel készültek a Nagykanizsa ellen.

- A Kanizsa elleni mérkőzésünk szoros szokott lenni, régi, rutinos NB I-es játékosok szerepelnek náluk, így azt gondolom, viszonylag simán fogunk nyerni. Egy szomorú aktualitása volt a mérkőzésnek, egy perces gyásszal adóztunk Diószegi Éva emlékének: egykori nagyszerű játékosunk, aki a hetvenes években szerepelt, a héten sajnos meghalt - mondta Kátainé Váradi Gyöngyi edző.

A találkozó végig szorosan alakult. A hazaiak a párosok után sem tudtak megnyugtató előnyt szerezni, és végül 10-8-ra nyertek. A mérkőzésen négy 3:2-es mérkőzés volt, amiből a somogyi gárda csak egyet tudott hozni. Egyéniben Fekete Zsuzsanna 3, Radócsai Diána, Végh Anikó és Nagy Orsolya 2-2 meccsen győzött. A lányok bíznak az eredményes folytatásban.

- Szerintem a leendő bajnokcsapat, a Magyargencs látogat el hozzánk két hét múlva. A Szomód legyőzése viszont nem jelenthet gondot. A magyargencsiek ellen nagy csatát hozhat a mérkőzés, a Mohácsot pedig gond nélkül kell majd utána vernünk - tette hozzá Kátainé Váradi Gyöngyi.

A Kaposvári AC NB II-es férfi együttese idegenben szerepelt a legutóbbi fordulóban, és 9:9-es döntetlent ért el Nagykanizsán. Berdárék két győzelemmel és négy döntetlennel a középmezőny elején állnak a tabellán.

Címkék: Okos Balázs, Kátainé Váradi Gyöngyi, asztalitenisz, Kaposvár, sport