Csodálatos vidékeken robogtak át és sok-sok nevezetes helyet érintettek az erdélyi motoros túra résztvevői.

erdélyi motorosok

Két keréken fedezték fel Erdély legszebb tájait a túra résztvevői. A három kaposvári mellett az ország minden részéből érkeztek motorosok. 43-an vágtak neki a nagy kalandnak.

- Az idén jóval nagyobb volt, mint a tavalyi. Most mentünk 3470 km-t a 9 nap alatt, az északi rész Maroshévíz, a déli rész a Transzfogarasi havasok, a keleti rész az Ezeréves határ, plusz átmentünk Moldvába és a nyugati rész a Szováta Parajd és a közte lévő területek - sorolta Haász János túravezető.

Csak az időjárás nem állt a motorosok mellé, az eső végigkísérte a csapatot. A túrát sajnos beárnyékolta egy baleset is.

- Egy rábapatyi kollegánk elesett, nagyobb baj nem lett, váll-izületi szalagszakadásokat szenvedett és zúzódásokat, de sajnos a 6 milliós BMW-n kilyukadt a blokk, elfolyt az olaj, haza kellett szállítani - tette hozzá.

Ezt leszámítva mindenki nagyszerűen érezte magát, jó kis társaság kovácsolódott össze. A szervezők már most tervezik a jövő évi barangolást. Egy év múlva rendőröket is szeretnének bevonni a nem mindennapi túrába.

Címkék: Motorosok, Erdély, sport