Egy új, főként mérnökökből álló fejlesztési csapatot is létrehoztak. A város egyik legjelentősebb ipari foglalkoztatója ettől több milliárd forintos bevétel növekedést vár.

Távirányításos porszívókat készítenek a Videotonban. Ez csak az egyik új termékük - mondja a gyár igazgatója.

Videoton

- A tavaly elkezdődött nagy intenzív fejlesztési projektjeink eredményeként több új olyan terméket gyártunk már, amit eddig nem gyártottunk - mondta Gerber András. - Elsősorban a konyhagépek területén fejlesztettünk, van egy kézi mixer család, citromfacsarók és vannak prémium kategóriás konyhagépek, amiket most már sorozatban gyártunk.

Marcali üzemükben ezután akkumulátorokat is gyártanak. Ehhez 18 millió forintos támogatást nyertek. 50 új dolgozót vettek fel, így most már 1500-an dolgoznak itt. A fejlesztést az egyik legfontosabb feladatuknak tartják.

- Az utóbbi években a vevők igényei nagy mértékben növekedtek, és ennek az apropójaként döntöttünk úgy, hogy egy üzletfejlesztési csapatot hozunk létre - mondta Fábián Balázs, a kft. üzletfejlesztési igazgatója. -  Ez elsősorban jól képzett, felsőfokú képzettségű munkavállalókat takar, nagy részük mérnök, és idegen nyelvet is beszélnek.

Évente több millió gépet szerelnek össze. A Kaposváron gyártott termékekből 30 országba szállítanak. A jövőben tovább bővítik vevőik körét. A termékek palettáján pedig továbbra is a padlóápolási gépek és konyhagépek lesznek a középpontban.

Címkék: Videoton, sport