A kollagént ételek formájában is be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, de sokkal egyszerűbb, ha étrend-kiegészítőként fogyasztjuk. Elvégre így grammra pontosan nyomon tudjuk követni a kollagénfogyasztásunkat, arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül kell, hogy állati eredetű ételek - kocsonya, körömpörkölt, stb. - kerüljenek a tányérunkra.

Csak egy dologra kell figyelnünk: kizárólag magas minőséget képviselő termékeket használjunk. Például olyat, mint amilyen a HerbaStar kollagén, ami minden tekintetben meg tud felelni az elvárásainknak. Miben más ez a termék, mint a többi? Miért érdemes emellett döntenünk? Mai cikkünkben erről lesz szó.

Ellenőrzött alapanyagokból készülnek

Az egyik első és legfontosabb érv, ami a minőségi kollagén mellett szól, az az, hogy ellenőrzött alapanyagokból készül. Ez azt jelenti, hogy minden egyes összetevő magas minőségű és tesztelések formájában ellenőrzött, ami biztosítja az adott termék tisztaságát.

Ez nagyon fontos, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy az általunk használt kollagén nem tartalmaz szennyeződéseket vagy ami még ennél is rosszabb, mérgező vagy egészségre káros anyagokat.

Hidrolizált formában tartalmazzák a kollagént

A másik fontos érv, ami a minőségi termékek mellett szól, hogy általában hidrolizált formában tartalmazzák a kollagént. Alapesetben nehezen szívódik fel a szervezetben, az emésztése is sok időbe telhet.

Ha viszont egy mesterséges eljárásnak köszönhetően hidrolizálják, akkor egy olyan formulát kapunk, aminek a felszívódása, megemésztése sokkal könnyebb, gyorsabb lesz. Úgy is mondhatjuk, hogy olyan, mintha ezekben a termékekben a kollagén elő lenne emésztve. Ennek azért van nagy jelentősége, mert így sokkal hamarabb jut el a testünknek azon részeibe, ahol szükség van rá. 

A gyártók pontos információt szolgáltatnak az összetevőkről

Ha a megfelelő minőségű kollagént választjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy pontos ismereteink lesznek a termékkel kapcsolatban. Tudni fogjuk, hogy pontosan honnan származnak az összetevők, hol és hogyan dolgozzák fel őket, milyen eljárásokon, illetve milyen ellenőrzéseken mennek keresztül. A gyártók ugyanis teljes körű tájékoztatást nyújtanak számunkra.

Ezek tehát a legfontosabb érvek, amik a magas minőséget képviselő kollagének mellett szólnak. Manapság meglehetősen széles kínálatból tudunk választani, aminek nyilvánvalóan sok előnye van, ugyanakkor megvan az a hátránya is, hogy tudatosan kell választanunk. Ha ugyanis nem így teszünk, akkor könnyen mellényúlhatunk.

A HerbaStar termékeiben megbízhatunk, így ha biztosra szeretnénk menni, akkor azokat használjuk!

Címkék: herbastar, kollagén, reklám