A versenyeket több száz millióan követik a tévék képernyőin keresztül, hiszen több mint 200 országban rendezik meg. A több állomásból álló sorozat nagydíjakból áll, amiket az erre a célra kialakított, szilárd burkolatú pályákon rendeznek meg.

De vajon mitől lett ennyire sikeres, miért szeretik ennyien követni a versenyeket? Most minden kiderül!

Forma-1-es ajándéktárgyak

Mindenekelőtt nézzük meg, hogy milyen rajongói tárgyakat szerezhetünk be magunknak futamnézésre a tévé előtt. A Pamutlabor Pólónyomda Forma-1-es felsői remek lehetőséget adnak arra, hogy mindenkivel tudassuk, mi bizony imádjuk a száguldó cirkuszt. Ezek a pólók kiváló minőségű pamut anyagból készülnek, így évekig hű társaink lehetnek a futam közben. Nem nyúlnak, nem mennek össze, a minták pedig sokáig élénk színűek maradnak.

Az itt kapható ruhadarabok számtalan színben és méretben beszerezhetőek, legyen szó hölgyekről, urakról vagy éppen gyerekekről. Emellett igen bosszantó tud lenni, ha a varrás elengedi az anyagot. Szerencsére azonban a dupla megerősített varrásnak hála, ennél a verziónál emiatt biztosan nem kell aggódnunk.

Lehetünk akár Max Verstappen, akár Fernando Alonso, de még Lewis Hamilton rajongók is, mindegyik pilótáról készültek már ilyen darabok. Emellett vannak csapatpólók, Forma-1-et népszerűsítő változatok, de még szlogenekkel tűzdelt kivitelek is.

Az autók szerelmesei

A legtöbb ember az autók miatt nézi a futamokat, hiszen a körülbelül 1000 lóerős járgányok 1,6 literes turbómotorral rendelkeznek, amelyek elérhetik a 380 km/órás sebességet is. Egyes kanyarokban ráadásul 6-7 G-s erő hat rájuk, ami igencsak erőt próbálónak számít. A sportágban több technikai újítást is végrehajtottak már, ennek köszönhető, hogy a motor teljesítménye ennyit tudott fejlődni az évek alatt. Legyen szó a felfüggesztésről, a gumikról vagy épen az elektronikáról, ma már teljesen máshogy működnek, mint évekkel ezelőtt.

A legdrágább sportágnak számító Forma-1 esetében a csapatok a költségeket általában a szponzorok pénzeiből fedezik. Korábban a legnagyobb befolyással a brit Bernie Ecclestone bírt, ő volt az elnöke a Formula One Managementnek. 2017-ben azonban új tulajdonba került, azóta a Liberty Media irányítja az egészet.

A legsikeresebbek

A legtöbb világbajnokságot máig Michael Schumacher nyerte meg, de vele együtt Lewis Hamiltonnak is 7 címe van. Ez a két pilóta szinte mindenki számára ismert, még azok is tudják a nevüket, akik sosem néztek meg egyetlen futamot sem.

A legtapasztaltabb és természetesen az egyik legsikeresebb versenyző Fernando Alonso, aki bár csupán két világbajnokságot nyert meg, számtalan futamgyőzelem áll a neve mellett. De ott van még a méltán népszerű Max Verstappen is, aki 2024-ben is szeretné bebiztosítani a vb címét.

Címkék: pamutlabor, forma-1, reklám