A Mozaikkerámia oldalán kapható PVC padlóburkolat lefektetése rendkívül gyors és egyszerű, házilag is könnyen kivitelezhető, ezért is képes felvenni a versenyt a hagyományos kerámia padlóburkolatokkal szemben. Mivel a PVC padlók kapcsán sokaknak még ma is a kevéssé tetszetős linóleum jut eszébe, cikkünk azért született, hogy eloszlassa a kételyeket, és felfedje a vinyl burkolatok nagyszerűségét. 

Mi az a vinyl padló?

A vinyl padló is egyfajta PVC padlóburkolat, azonban a linóleumtól küllemében, anyagában és tulajdonságaiban is eltér. 100%-ban vízálló, ezért vizes helyiségekben is kedvelt burkolat, a csúszásgátló kidolgozásnak köszönhetően pedig biztonságos is, így sportlétesítmények padlóburkolataként is tökéletesen funkcionál. 

Kétféle alapváltozata létezik, az egyrétegű, teljes keresztmetszetében ugyanabból az anyagból készülő homogén, illetve az innovatív, többrétegű heterogén PVC. A homogén modellek széles színválasztékuk révén alkalmasak intézményi felhasználásra. A heterogén változat négyrétegű szerkezettel készül: az alapréteg biztosítja a stabilitását, a fotóréteg adja a burkolat mintázatát, erre kerül a PVC réteg, majd a rugalmas, elasztikus felületi védőréteg, amely rendkívül tartóssá teszi azt.

Dizájnos megoldás
 
A természetes fa esztétikájánál és melegségénél fogva kedvelt burkolóanyag mind padlóra, mind falra, azonban fürdőszobákban, konyhákban és más vizes helyiségekben nem igazán használható. Bár a trópusi fák alkalmasak erre, az áruk sokakat eltántorít. 

Amennyiben egységes hatást szeretnénk otthonunkban a fa burkolatok révén, választhatunk fa mintazatú kerámiát vagy fahatású PVC melegburkolatot. 

Gyors, egyszerű és könnyen kezelhető 

A PVC padló fektetése nagyon egyszerű. Választható egymásba pattintható klikk rendszerű, speciális ragasztóval ragasztható vagy öntapadós változatban. Fektetés után azonnal járható, terhelhető.

Az öntapadó lapokkal könnyű dolgozni, házilagos kivitelezésük egyszerű. Bármelyik változattal is burkolunk, nem kell dilatációs hézagokat hagyni. 

Mindenhová előnyös megoldás

A vízálló PVC burkolat esztérikus és magas színvonalú, sokoldalú felhasználásra, bármilyen helyiség padló és fal burkolására alkalmas, ipari és lakossági kivitelezésre egyaránt. Használható fürdőszobában, konyhában, de akár a nappaliban, a hálóban és a gyerekszobában is. 

Miért érdemes vinyl burkolatot választani?

- Rendkívül jól csillapítja a lépéshangokat, nem kopog, nem recseg.
- Nincs szükség burkolatváltóra, így egységes alkalmazásával nem törik meg a tér. 
- Sokoldalúan használható.
- Rendkívül strapabíró, kopásálló.
- Tisztán tartása egyszerű, nem igényel különleges bánásmódot, porszívózható, felmosható, felületkezelésre nincs szükség.
- Padlófűtés eseten is alkalmazható.
- Óriási szín- és méretválaszték áll a rendelkezésre.

Címkék: mozaikkeramia, PVC, padló, fürdőszoba, webshop, burkolat, online, reklám