Tehát, mint már említettük az operációs rendszerek azok a legfontosabb és legalapvetőbb szoftverek, amelyek lehetővé teszik számunkra a számítógép “belsejével” való kapcsolatfelvételt. A leginkább elterjedt program a Microsoft által fejlesztett Windows operációs rendszer. 

Windows 10

A Windows 10 a Microsoft operációs rendszerének legújabb, 2015-ben megjelent változata, de emellett számos más típusa is létezik. Ha szükséged van az aktiváló kódra, akkor bátran nézelődj a VR Soft operációs rendszer menüpontjában, itt ugyanis megtalálod őket. A megrendelést követően, akár tíz percen belül megérkezhet e-mail postafiókodra az a számsor, amellyel aktiválni tudod a programot.

A Windows 10-et úgy tervezték, hogy a hardverek és szoftverek széles választékával kompatibilis legyen, a PC-től az Xbox One konzolokig. Modern felhasználói felületet kínál számos funkcióval, például Cortana digitális asszisztenssel és az új Edge webböngészővel. A Windows 10 olyan továbbfejlesztett biztonsági funkciókkal rendelkezik, mint például a Windows Hello, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy arcfelismerés vagy ujjlenyomat segítségével jelentkezzenek be.

Windows 10 Pro

A Windows 10 Pro a Windows 10 továbbfejlesztett változata, amelyet vállalkozásoknak és nagy teljesítményű felhasználóknak terveztek. Tartalmazza a Windows 10 összes funkcióját, valamint további funkciókat is, például a BitLocker titkosítást és a távoli asztalelérést. Nagyobb ellenőrzést biztosít a frissítések felett, és lehetőséget kínál, hogy az üzleti Microsoft Store-hoz (Microsoft Store for Business) is hozzáférhessünk. 

Windows 10 Home

A Windows 10 Home otthoni felhasználóknak szánt operációs rendszer. Ez is tartalmazza a Windows 10 összes tulajdonságát, de a Proból korábban megismert BitLocker titkosítást és a távoli elérést nem. Alapszintű funkciók tökéletesen futnak rajta. 

Windows 7

A Windows 7 a Microsoft operációs rendszerének egy régebbi, 2009-ben piacra dobott változata. A stabilitása és a régebbi hardverekkel, illetve szoftverekkel való kompatibilitása miatt ma is széles körben használják. Klasszikus felhasználói felülettel rendelkezik, amelyet sok felhasználó jobban kedvel a Windows 10-nél. Jó biztonsági fejlesztésekkel rendelkezik, ide sorolható a felhasználói fiókvezérlés, amely segít megvédeni a felhasználókat a rosszindulatú szoftverektől. 

A Microsoft az operációs rendszerek széles skáláját kínálja. Mindegyik említett verzió sajátos funkciókkal rendelkezik, amelyeket a különböző típusú felhasználók számára terveztek, az egyszerű otthoni felhasználóktól a vállalkozásokig. 

Címkék: operációs rendszer, vrsoft, Microsoft, Windows, szoftver, számítógép, webshop, online, reklám