25 évig nem beszélt a szocialista párton belüli vitákról, de a zsidóság elleni támadást már nem hagyhatta szó nélkül – így fogalmazott tegnap Suchman Tamás a Hír TV-ben. Az egykori szocialista miniszter szerint azonban hiába szólt, párttásra, Harján Dávid ezt elhallgatta a párt megyei és az országos vezetése elől.

Azt elismerte, hogy korábban szóban megfenyegette Harján Dávidot, de azt tagadta, hogy őrjöngött és szándékosan verte volna szét az MSZP aláírásgyűjtő pultját – ezt mondta tegnap Suchman Tamás a Hír Televízió „Magyarország élőben” című műsorában. Harján Dávid a Kapospont kérdésére azt válaszolta, Suchman a járdán közeledett és nem volt miben megbotlani. Szerinte egyértelműen ráborította az aláírásgyűjtő pultot.

Suchman szerint az ellentét oka az, hogy a képviselő-jelöltek megnevezésekor nem vették figyelembe az ő javaslatát és nem helyi embert indítottak az MSZP színeiben. Hozzátette, félreállításának másik oka az, hogy a párton belül nem nézték jó szemmel, hogy kiállt a zsidóság mellett.

„Elzárták ezt a lehetőséget és eltiltották velem szembne, hogy részt vegyek a megyein és részt vegyek az országoson. Azt gondolom, hogy véletlenül összeveszek egy emberrel, az egy történet. És az egy óriási dolog, hogy a zsidóságnak nekimennek és senki nem tesz semmit.” - mondta az MSZP volt privatizációs minisztere, Suchman Tamás.

Az MSZP képviselőjelöltje, Harján Dávid azt mondta, semmiféle támadás nem érte a zsidóságot párton belül és ha támadás érte volna őket akkor egyként álltak volna ki a zsidóság mellett. Az antiszemita vádakat visszautasította az MSZP-s politikus.

- Ezt az egészet egyszerűen aljas rágalomnak tartom, tehát sem a Somogy megyei MSZP, sem jómagam nem vagyunk antiszemiták és soha nem volt semmiféle zsidóság elleni cselekedete ennek a szervezetnek - árulta el Harján.

Az MSZP megyei elnöke szerint személyes konfliktus húzódik hátterében, mellyel a kampány lezárultáig nem foglalkoznak.

Címkék: antiszemita, suchman, tamás, politika