Csicsai László Viktort választották meg polgármesternek a Somogy megyei Kerekiben - közölte Kiss Pál, a balatonföldvári közös önkormányzati hivatal címzetes főjegyzője az MTI-vel vasárnap este, a szavazatok összeszámlálását követően.

A választást a négy független jelölt közül 137 szavazattal nyerte meg a település eddigi alpolgármestere, aki társadalmi megbízatásként látja el az önkormányzat vezetését. A polgármesteri posztért indulók közül Bogdán Enikő 72, Horváth Zoltán 65, Kimmel Szabolcs 26 voksot kapott.

A mintegy 550 lakosú község 479 választásra jogosult lakosából 302-en adták el szavazatukat. A leadott voksok közül kettő érvénytelen volt. A választáson 60 százalékos volt a részvételi arány.  

Az időközi választást a korábbi - a tisztséget 2002 óta betöltő - polgármester, Marton Lajos halála miatt kellett kiírni.

Marcaliban Mozsárné Kutor Veronikát (Marcali az Otthonunk Egyesület) választották meg a 7-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjének - tájékoztatott Bödőné Molnár Irén jegyző.

A képviselői helyre négyen jelöltették magukat. A választás nyertese 141 szavazatot kapott. Tripkovics Zsolt Mihály (független) 132, Kesztyüs Attila (Jobbik Magyarországért Mozgalom) 61, Petres Attila (független) 19 voksot kapott.

A választásra jogosult 1257 helyi lakos közül 355-en adták le szavazatukat, kettő közülük érvénytelen volt. A részvételi arány 28 százalékos lett.

Az időközi választást Buna Péter Tamás (Fidesz-KDNP) települési önkormányzati képviselő lemondása miatt kellett kiírni a Somogy megyei városban.

forrás: MTI

Címkék: Kereki, polgármester, választ, képviselő, önkormányzat, politika, Marcali