Az önkormányzati ellenőrzés kiterjesztésére azért volt szükség, mert a húsüzem nem tartotta be a szindikátusi szerződés néhány pontját. A közgyűlési előterjesztés szerint, a befolyásnövelést indokolta a Magyar Fejlesztési Bank, vagyis az állam által nyújtott tőkeemelésnek a feltételrendszere is.

Nem jutottak viszont közös nevezőre a képviselők a Noszlopy Szakközépiskola igazgatói kinevezését illetően, így a végső döntést a Klebelsberg Intézményfenntartó hozza majd meg. A posztra Keczeli László jelenlegi igazgató, illetve Trembeczki Csaba, az iskola tanára adta be pályázatát.

Egyértelmű volt ellenben, hogy az Eötvös Műszaki Középiskola nyugdíjba vonul vezetőjének, Horváth Miklósnak az utódja, Horváth Zoltán András TISZK-igazgató lesz.

Közgyűlés


A közgyűlésen az is elhangzott, hogy Kaposváron a hőség ellenére sem kell vízkorlátozást elrendelni. Ezt Szita Károly polgármester jelentette be, aki azt is elmondta, hogy a város napi vízfogyasztása 12.800 köbméter körül alakul, a rendelkezésre álló kapacitás azonban napi szinten majdnem ötezer köbméterrel több ennél. A városvezető szerint a biztonságos ellátás annak köszönhető, hogy a település saját vízbázissal rendelkezik. Ez adott lehetőséget egyébként arra is, hogy az országban a kaposvári a második legalacsonyabb vízdíj.

A város az eddigi hétmillió forintos támogatás mellett, ezentúl egy 44 négyzetméteres helyiség térítésmentes bérbeadásával is segíti a kóbor állatok gondozásával foglalkozó, Kutyatár  Egyesületet. A szervezet a Kossuth u. 13. szám alatt népszerűsítheti tevékenységét és nyújthat felvilágosítást munkájukról a lakosság számára.

A közgyűlés szerdai döntése értelmében újra kinyithat a Szicília étterem. Az egykori dolgozók ugyanis új céget alapítottak, nekik adja bérbe a város a pizzéria épületét 5 évre.

Ma kiderült: 30 millió forintos támogatást kapnak a kaposvári vízilabdások a várostól.

Ruha-udvar lesz a Laktanya utcai piacon. A beruházást a kereskedő fizetik, cserébe kedvezményes bérleti díjat kell fizetniük.

Címkék: vízkorlátozás, polgármester, Kutyatár, Kométa, Szita Károly, piac, közgyűlés, támogatás, politika, Kaposvár