Az MSZP Kaposvári Szervezete levélben kérte Kaposvár polgársmesterát, Szita Károlyt, hogy támogassa törekvésüket, miszerint tiltakoznak a Jobbik képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak nyilvános kaposvári fóruma ellen, ugyanis az Országgyűlésben elmondott beszéde és eszméje mindenki számára vállalhatatlan, aki az antiszemitizmus minden formáját elítéli. Gyöngyösi képviselő úr korábban a parlamentben tett nyilatkozata szerint, Magyarország Kormányának tagjait és országgyűlési képviselőit származásuk szerint kellene megkülönböztetni.


Az elhangzott beszéd és az általa képviselt eszme elleni tiltakozásul kérik, hogy Kaposvár polgármestere és önkormányzata csatlakozva a tiltakozáshoz Gyöngyösi Márton előadásának kezdetekor egy rövid időre a város jelképének számító Kossuth téren (2013. február 27. 18 óra Kapos Hotel) kapcsolja le a díszkivilágítást, hasonlóan a római Colosseumnál az antiszemitizmus világnapján, január 27-én történtekhez. Azt írják: egyetértünk Riccardo Pacifici, a Római Zsidó Közösség elnökének kijelentésével, miszerint „A közömbösség az intolerancia szövetségese.”


A Demokratikus Koalíció is mélységesen elítélte Gyöngyösi Márton Jobbikos országgyűlési képviselő parlamenti nyilatkozatát, amelyben származásuk alapján javasolta listázni az embereket. A Demokratikus Koalíció elítéli azokat a szélsőséges, neonáci eszméket is, melyeket a Jobbik és a Jobbikos politikusok hirdetnek.

A Demokratikus Koalíció Kaposvár és környéke Választókerületi Szervezete ezért 2013. február 27-én (szerdán) 17.30 órától közös ellenzéki demonstráción tiltakozik a Jobbik politikája ellen, Gyöngyösi Márton országjáró körútjának kaposvári állomásán, a Kapos Hotel bejáratával szemben.

Tiltakoznak Gyöngyösi Márton kaposvári jelenléte és a Jobbik antiszemita, kirekesztő kijelentései és tettei ellen! NEM-et mondanak az újnáci eszméknek!

A Demokratikus Koalíció mellett a közös ellenzéki demonstráció résztvevői:

- Magyar Szocialista Párt,
- Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt (SZEM),
- Hit Gyülekezete,
- Polgári Szabadság Platform Egyesület

Címkék: tiltakjoznka, jobbikos, demokratikus, mszp, képviselő, politika