A megyei közgyűlésen elhangzott: 20 és 120 millió forint körüli felújításokra lesz szükség egy-egy somogyi óvodánál. Szeptembertől pályáznak a régiós keretre. Az így nyert pénzből akár 40 óvoda is megújulhat belőle.  

A közgyűlés meghallgatta a Somogy Megyei Rendőrfőkapitány Mergancz Sándor rendőrdandártábornok 2011. évi beszámolóját is. Elhangzott: összességében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnak a munkatervi célkitűzéseit és az év közben felmerült szakmai feladatok többségét egyaránt sikerült megvalósítania. A rendőri szervek magas szintű tevékenysége eredményeként az állampolgárok számára az elfogadható minőségű közbiztonsági viszonyok garantálva voltak.

A megye bűnügyi helyzete, a bűncselekményekkel szembeni fellépése stabil, kiegyensúlyozottnak értékelhető. Az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét leginkább sértő súlyos, élet elleni bűncselekmények felderítése kimagasló. A következő időszak fontos feladata a kiemelt bűncselekmények, elsősorban a betöréses lopások nyomozás eredményességének a fokozása. A 2012. év kiemelkedő feladata a közterületi állomány bűnügyi helyzetekre való érzékenységének fokozása, a végrehajtott intézkedések eredményességének javítása, hatékonyságának növelése. A főkapitányság vezetésének pedig a nehéz gazdálkodási körülmények ellenére a szervezet működőképességének zökkenőmentes biztosítása 2012-ben is.

A közgyűlés köszönetét fejezte ki a megyében szolgálatot teljesítő rendőröknek a végzett munkájukért, valamint felkérte a megyei rendőrfőkapitányt, hogy a megye közrendjének, közbiztonságának és bűnügyi helyzetének további javítása, továbbá a határrend biztonságának és a határforgalom zavartalanságának megőrzése érdekében tegyen további intézkedéseket.

A közgyűlés 15 napirendi pontot tárgyalt.

Címkék: tárgyalt, 15 napirendi, összeültek, pontot, megyei, közgyűlés, politika