Orbánné Zilizi Márta körjegyző elmondta, az időközi polgármester-választáson négy független jelölt, Bekes József, Harkány Sándor, Püspök László és Sélley Zoltán fogja megmérettetni magát. A településen 174 választásra jogosult adhatja le a voksát. Az előző polgármester tiszteletdíjért látta el a feladatát, az új jelöltek előzetes nyilatkozataik alapján szintén társadalmi megbízatásban, nem főállásban kívánják betölteni a posztot – mondta a körjegyző.

Lengyel Ferenc azt követően mondott le a polgármesteri tisztségéről, hogy a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve az ítélet végrehajtását. A településvezető tavaly tavasszal egy igali buszmegállóban lefejelt egy buszvezetőt, miután az rávillantott lámpájával az útjába álló kocsijára.

A bírósági szóvivő az ítéletet úgy kommentálta az MTI-nek, hogy azért nem kapott a polgármester az ügyben előzetes mentesítést, amelytől továbbra is büntetlen előéletűnek lett volna tekinthető, mert egy falu elöljárójának példát kellene mutatnia a viselkedésével.

Forrás: MTI, MNO

Olvassák el a témában korábbi anyagainkat!

2011-09-27eliteltek_a_polgarmestert_mert_lefejelte_a_buszsofort.html

2011-10-18/lemondott_a_polgarmester.html


Címkék: fejelt, somogyacsa, lemondott, polgármester, busz, politika