Az évforduló alkalmából az ünnepelt részére átadták Hende Csaba honvédelmi miniszter és Dr. Benkő Tibor Honvéd Vezérkar főnök emléklapját.

Bartha Ilona, Ica néni a munkában töltött éveket a katonai nyilvántartásnak szentelte. 1950-ben az iskolapadból kikerülve került a pécsi Járási Kiegészítő Parancsnokságra, majd Keszthelyre a „kiegre”. Még ebben az évben, decemberben a somogyi megyeszékhely járási kiegészítő parancsnokságára került katonai nyilvántartóként. 1966-tól dolgozott a Somogy megyei parancsnokságon, onnan vonult nyugdíjba 1985 júliusában.

Ica néni


(fotó: Toborzó és Érdekvédelmi Iroda, Kaposvár)

Az egészségügyi problémák ellenére Ica néni életvidám személyiségével, élményszerű visszaemlékezéseivel egy ma is aktív, örökifjú hölgy benyomását kelti. Mesél a járási nyilvántartás felállításától kezdve a modern, számítógépes nyilvántartás megjelenéséig. A napi feladatokról érdeklődik, a tervekről, majd búcsúzóul megosztja vendégeivel a saját terveit is. Kedvesen megemlíti: a 90. születésnapján is szeretettel várja az őt köszöntő vendégeket!

(kormany.hu; MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Irodája- Mészáros Károly szds.)

Forrás: kormany.hu


Címkék: Ica, Toborzó, néni, iroda, politika, Kaposvár