A tapasztalatok szerint legtöbben családi pótlékkal kapcsolatos ügyekkel, gyermekgondozási segély igénylésével és vállalkozói ügyintézéssel keresték fel az állampolgárok a kormányablakokat. Az első héten nagyon sokan tájékozódtak, hogy pontosan mi is a kormányablak, milyen ügyek intézéséhez lehet segítséget kérni.
A hivatalok - mint elhangzott - az emberekhez alkalmazkodnak, ezt szolgálja az is, hogy este nyolcig lehet a kormányablakoknál az ügyeket intézni.
Hétfőn huszonkilenc helyszínen nyílt meg az országban kormányablak, integrált ügyfélszolgálati iroda, amelyben 29 ügykört lehet intézni: lehet például ügyfélkaput nyitni, vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelni, és általános tájékoztatást kérni. A kormányablakok 12 órás nyitva tartással működnek, hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 8 óráig tartanak nyitva. A tervek szerint 2013. január 1-jétől már nemcsak a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban, hanem járási székhelyeken is lesznek ilyen integrált ügyfélszolgálati irodák..

Címkék: nyitva tartás, kormányablakok, ügyintézés, politika