Gelencsér Attilát, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökét választották a Dunántúli Regionális
Tervezési Bizottság új elnökévé. A szervezet részt vesz a regionális vonatkozású programozási folyamatokban, a fejlesztési dokumentumok elkészítésében, véleményével, javaslataival képviseli a régió érdekeit.

A bizottság véleményezi egyebek között az Új Magyarország Fejlesztési Terv és annak operatív programjai dél-dunántúli régiót érintő fejezeteit, és módosító javaslatokat fogalmaz meg.

Meghatározza a dél-dunántúli régió középtávú fejlesztési stratégiájának és operatív programjainak és akcióterveinek szükség szerinti felülvizsgálatát, kialakítja a felülvizsgálat szempontrendszerét, jóváhagyást igénylő esetekben a DDRFT elé terjeszti az elfogadásra javasolt szakmai anyagokat. Megvitatja és véleményezi a magyar forrásokon alapuló dél-dunántúli regionális területfejlesztési programdokumentumokat, módosító javaslatokat fogalmaz meg, jóváhagyja az egyes tervezői változatokat.

A hattagú bizottságban Gelencsér Attila, Szekó József, dr. Őri László, Csizi Péter, Hajdú János és Horváth István dolgozik.

Címkék: Csizi Péter, Hajdú János, Szekó József, Őri László, Horváth István, DDRFT, Gelencsér Attila, politika