Csütörtökön tartotta a Magyar Szocialista Párt Kaposvári Szervezete tisztújító taggyűlését, ahol új elnökséget választottak.

Elnöknek Lamperth Mónika országgyűlési képviselőt, alelnöknek pedig Pintér Attila önkormányzati képviselőt választották. A csütörtöki gyűlésen a megyei értekezletre is megválasztották a küldötteket. Döntésük alapján, az országos kongresszuson a városi szervezetet Harján Dávid és Pintér Attila képviselni majd.

A taggyűlés kinyilvánította, hogy egy modern, demokratikus, egységes baloldali párt megújítására törekednek, amiért Kaposváron is komoly erőfeszítéseket tesznek.
Közben a korábbi elnök, Hoffmann-né Hetesi Noémi bejelentette, hogy Lamperth Mónikával nem kíván szerepet vállalni, mert a pártnak meg kell újulnia.

- Kaposváron sok minden fejlődött a szocialista kormányok támogatásával, azonban néhány megoldatlan probléma van, amiben a kaposváriak segítséget szeretnének kérni. Az ő igényeiknek megfelelő programot mutatunk – mondta Lamperth Mónika a KaposPontnak az önkormányzati választások kapcsán. A képviselőasszony arról még nem nyilatkozott, hogy Kaposvár polgármesterségéért is elindul-e. Az országos tisztújítás kapcsán annyit mondott, hogy ő szívesen látna újarcokat.

Lamperth Mónika első döntéseként gyűjtést kezdeményezett a tisztújításon megjelentek között, amelynek teljes bevételét abba a szolidaritási alapba szánják, amelyet a párt országgyűlési frakciója hozott létre a borsodi árvízkárosultak megsegítésére.

 

Címkék: Harján Dávid, Hoffmann-né Hetesi Noémi, Pintér Attila, Lamperth Mónika, MSZP, Kaposvár, politika