2024. január 8-án 20 órától a rendkívül hideg idő miatt vörös kód lépett életbe az ország egész területén - közölte Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. A riasztás lényege, hogy minden bajba jutott segítséget kapjon, és senki ne kerüljön veszélybe!

Kaposváron a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központ is fokozott készültséggel működik és Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája is várja mindazok megkeresését, akik segítségre szorulnak. 

A hajléktalanszálló munkatársai az ellátás mellett folyamatosan végzik a hajléktalanok felkutatását is, ami az éjjeli mínuszokban sokszor életmentő lehet. Ebben a munkában a kaposváriak segítségére is számít a város, arra kérünk mindenkit, hogy aki szabadtéren alvó vagy rossz egészségügyi állapotban lévő hajléktalant lát, azonnal riassza a hajléktalanszállót, sürgős esetben a mentőket.

A Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája nyitvatartási időben várja mindazokat, akiknek szociális tűzifára vagy időszaki fűtési támogatásra van szükségük!

Mivel az előrejelzések szerint az előttünk álló napokban erős fagyok várhatók, így Kaposvár Önkormányzata arra kér mindenkit, hogy fokozottan figyeljünk oda és vigyázzunk egymásra, segítsük polgártársainkat, az időseket és főként a bajba jutott kaposváriakat!

Segélyhívó (Mentők): 112

Hajléktalanszálló: 0682510982 és 06709338169

Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája: 0682501501 - a diszpécsertől a Szociális Irodát kell kérni.

Címkék: fűt, szociális, támogat, hideg, , havazás, tél, olvasóink kérdezték