A túrán részt vevők az egészséges évkezdés jegyében 15. alkalommal járhatják be január 6-án a kaposfüredi szőlőhegyet, s juthatnak el a télen is gyönyörű Desedához.

A napkeleti bölcsek ajándékot vittek Betlehembe a kis Jézusnak. A túrázók vándorlása jelképezi az általuk megtett utat, a nevezési díjként hozott csokoládé pedig az együttérzés és a szeretet ajándéka a hajléktalanoknak, a Borostyánvirág Anyaotthonban és Napsugár Lakóotthonban élők számára.

Sok füredi szőlősgazda ebben az évben is kinyitja présháza ajtaját, hogy meleg itallal és finom kenyérrel kínálja meg a fáradt vándorokat.

2024-ben a program csatlakozik az Egészséges Kaposvár 2030 programhoz, ezért a nevezőknek lehetőségük lesz egy hosszabb, a Deseda partját érintő túraútvonalat is választani. A túra 2024. január 6-án lesz. A hosszabb távra nevezők 9.30 órakor, a rövidebb távra nevezők 10 órakor indulnak a kaposfüredi Benedek Elek Tagiskolából. Nevezni 8.30 órától lehet.

A nevezési díj egy tábla csokoládé. A résztvevők egy olyan bögre megvásárlásával is támogathatják a rendezvény jótékony célját, amely kimondottan a Háromkirályok túrára készült. Erre 2024-ben nyílik először lehetőség.

Minden túrázót szeretettel várnak a szervezők: Kaposfüredi Településrészi Önkormányzat, Szeretem Kaposvárt Alapítvány, Egészséges Kaposvár 2030, Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság, Benedek Elek Tagiskola

Címkék: túra, pince, jótékony, rászoruló, Deseda, közösség, egészség, olvasóink kérdezték, Kaposvár