Fotó: MTI/Katona TiborFotó: MTI/Katona TiborFotó: MTI/Katona TiborFotó: MTI/Katona Tibor
Fotó: MTI/Katona Tibor
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kiállítás olyan högyeket mutat be, akik meghatározó szerepet játszottak az adott kor történelemben - mondta el a megnyitón a tárlat kurátora, Gulyás Gábor: "Kik votlak az itt megjenített nők? Mit is képvisletek kiemelkedő színvonalon? Mi volt a foglalkozásuk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ az anyag összeállításakor."


Dámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya HázbanDámák Diadalma a Dorottya Házban
Dámák Diadalma a Dorottya Házban
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szita Károly, polgármester pedig elsőként nőnap lakalmából a hölgyeket köszöntötte, majd felvillantotta az 1700-as évek elején megéíptett Dorottya Ház történetének legfontosabb mérföldköveit. Így azt is, amikor 2014-ban a város megvásárolta az ingatlant és később a mai kor követelményeinek megfelelően fel is újítatta.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Gulyás Gábor, a tárlat kurátora
Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Gulyás Gábor, a tárlat kurátora

Címkék: Dorottya Ház, Dámák diadalma, , hölgy, történelem, tárlat, kiállítás, Kaposvár, kultúra