Az idegen nyelvből középszinten 1178 helyszínen 54 314-en, emelt szinten 122 helyszínen 9809-en vizsgáztak.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Középszinten az írásbeli vizsga 180 perces, ebből az első részre, az olvasott szöveg értése feladataira 60 perc, a második rész, a nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre. A szünet után a vizsgázók 30 percet kaptak a hallott szöveg értése feladataira, végül 60 percet az íráskészség feladatsorára.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához a diákok mindkét szinten használhattak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem volt használható.

Egyik olvasónk is elmondta véleményét a mai angol érettségiről. Szerinte a szövegértés része a könnyebb, míg a nyelvtan nehezebb volt a vártnál. A hallás utáni feladat megoldás szintén nem tartozott az egyszerű feladatok közé, cserébe viszont a levélírás kicsit könnyebb volt a végén - tudtuk meg Petrától.

Az alábbi linkekre kattintva nézheti meg a nem hivatalos, szaktanárok által elkészített megoldásokat:

A középszintű angolérettségi első részének nem hivatalos megoldását itt találják

A középszintű angolérettségi nyelvhelyességi feladatsorának nem hivatalos megoldása

A hallott szöveg értését mérő feladatsort itt nézhetik meg

Címkék: feladat, megoldás, érettségi, kultúra