A színház előtt álló platánfa hintákon hirdeti a következő évad műsortervét. Az igazgató szerint ezzel is a játékosságra utalnak.

Idén is 12 új bemutatót terveznek. Lesz vígjáték, tragédia, operett és musical is. Köztük két kaposvári szerző darabját is bemutatják.

1.jpg

- De ez valóban nagyon nagy öröm. Tavaly nagy sikerrel játszottam a felolvasószínházi fesztiválon a Rükverc című darabot Kerékgyártó Istvántól. Ez most színpadon is meg fog születni ez a darab. És az is régi vágyam volt és régi tervem, hogy Fésüs Évától Éva nénitől is bemutassunk egy darabot - mondta a Csiky Gergely Színház igazgatója, Rátóti Zoltán.

Az eltört korsót, a Magyar Elektrát, a Bál a Szavoybant és az Augusztus Oklahomábant is műsorra tűzi a színház. A gyerekeknek pedig a Légy jó mindhalálig című musicallel és Fésüs Éva Ajnácska című mesejátékával készülnek.

2.jpg

A Szigorúan ellenőrzött vonatokért annak idején Jiri Menzel cseh rendező Oscar-díjat kapott. A szerző Hrabal egyébként idén lenne 100 éves, az író tragikomédiáját Bérczes László rendezi.

- Ez egy annyira gyönyörű történet, minden adott hozzá, hogy nevessünk hogy sírjunk. Mindig ezt hangsúlyozom, és igazából a központi kérdése a felnőtté válás. És ez számomra az egész életemen végigvonuló kérdés, mikor leszek már felnőtt - árulta el a Csiky Gergely Színház művészeti vezetője, Bérczes László.

A színház tagjai ma az új évad fáját egy páfrányfenyőt is elültettek a parkba. A tervek szerint ebből hagyomány lesz.

3.jpg

Címkék: darab, gergely, csiky, színház, kultúra