kisvasút

Környezetbarát, a kor követelményeinek és a munkavédelmi előírásoknak is megfelelő karbantartást és javítást tesz lehetővé februártól a Balatonfenyvesi Kisvasút felújított műhelycsarnoka. Az épületben a több mint hatvan éves, erősen elhasználódott és balesetveszélyes betont feltörték, újrabetonozták, és olajálló, impregnált burkolattal látták el. Így a környezetet terhelő hulladék, folyadék könnyebben eltávolítható a helyiségből. Emellett átfestették a műhelyt és kicserélték a világítást.

További terve a vasúttársaságnak az épület külső felújítása, továbbá a kerítéssel védett járműtároló területének bővítése, a rongálások megelőzése érdekében. Az egyedi vadászkocsit is korszerűsítenék. A vállalat közleménye szerint ezt később különböző  rendezvényekre, születésnapokra, vagy akár vállalati eseményekre is ki lehet bérelni.

Balatonfenyves és Somogyszentpál között közlekedő vonatokban tíz bicikli elhelyezését is lehetővé tévő, harmincegy ülőhelyes kerékpárszállító-kocsi helyet kapott. A vonatok Imremajor, Pálmajor, és Somogyszentpál felső megállóhelyek érintésével 14 km hosszan közlekednek. A jegyek ára pedig 25 százalékkal csökkent.

Évről évre nő a Balatonfenyvesi Kisvasúton utazók száma, tavaly több mint harmincötezren választották eljutásukhoz, kirándulásaikhoz az itteni vonatokat. Jelentős előrelépés, hogy húsz százalékkal nőtt az utasok száma a késő tavasztól kora őszig tartó szezonon kívül, a hűvösebb, hidegebb hónapokban is egyre többen fedezik fel Nagyberek változatos, vadregényes táját - derül ki a MÁV-Start közleményéből.

A kisvasút pontos menetrendje és díjszabása megtekinthető a MÁV-START honlapján (www.mav-start.hu), illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 40 49 49 49-es telefonszáma is az utasok rendelkezésére áll.

Címkék: balatonfenyves, újítás, kisvasút, felújít, erdő, kultúra