A korlátozással az alábbi erdőterületek érintettek. Azért, mert ott jelenleg is intenzív vadász folyik: Siófok-Ságvár-Nyim-i erdőtömb, Zamárdi-Kőröshegy-Balatonendrédi erdőtömb, Kőröshegy-Balatonszárszó-Szólád-Kereki erdőtömb, Kereki Budai erdőtömb, Pusztaszemesi Leveles erdőtömb, Nagycsepely-Karádi erdőtömb, Karádi Katyori erdő.



Amennyiben a tilalmi időben az erdészet területén a szakszemélyzet bármely tagja jogtalanul ott tartózkodó személlyel találkozik, ellene szabálysértési eljárást kezdeményezhet, ami akár 50 ezer forintos pénzbírsággal is járhat.

A korlátozás ugyanakkor nem vonatkozik azokra, akik a Szántódi Erdészetnél érvényes vállalkozói szerződés értelmében munkát végeznek, érvényes faanyaggyűjtési engedéllyel bírnak, vagy előre egyeztetett turisztikai rendezvények résztvevői.

A Somogyi Erdészeti és Faipari Zrt. arra kéri a túrázni indulókat, hogy az egyébként is a gyalogos, kerékpáros, vagy lovas kirándulásra kevésbé alkalmas téli időszakban a fenti korlátozással nem érintett erdőterületeket látogassák. Például a Töreki halastavakat, a Balatonföldvári parkerdőt, vagy a Balatonlellei parkerdőt.

A szervezett, csoportos turista rendezvények engedélyeztetése továbbra is a szantod(kukac)sefag.hu elérhetőségen keresztül történik.

Címkék: túráz, büntet, Szántód, kirándul, erdő, vadász, tilos, korlátozás, kultúra