farsangi jelmez

A busók és a maskarások mellett fánkkal, borral, táncházzal és félmaratoni futóversennyel várják a kaposváriakat és a többi vendéget a pénteken kezdődő háromnapos farsangi vigadalomra, amely a szervezők ígérete szerint a néphagyományok őrzése mellett számos újdonsággal szolgál.

Jágerné Katona Zsuzsanna, az önkormányzat kulturális referense a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón kiemelte: a helyi néphagyományokhoz és Csokonai Kaposvárhoz kötődő vígeposza köré szerveződő programokat - a Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok elnevezésű rendezvénysorozatot - az idén immár 39. alkalommal rendezik meg.

Ez is bizonyítja, hogy az országosan ismert, minden évben sok vendéget vonzó patinás rendezvény képes a megújulásra - tette hozzá.

Farkas Henrietta, a rendezvény főszervezője arról számolt be, hogy a pénteki nyitónap újdonsága, hogy most először szerveznek farsangi mulatságot középiskolásoknak, amelyen kiválasztják a legcsúfabb Dorottyát.

Szombaton a Tarkabarka farsang a gyermekeknek nyújt szórakozást, a városrészek pedig bormustrával és fánksütéssel mutatkoznak be, az extrém sportok kedvelőinek pedig az akadályokkal tűzdelt lakótelepi futást ajánlják. A város főterén napközben hagyományőrző csoportok, bolondesküvő és egy első alkalommal megrendezett rönkhúzó verseny szórakoztatja majd a közönséget a maskarások, valamint Karnevál herceg és Dorottya érkezéséig. A télűzés este dedabábú égetéssel, majd a Somogy és a Juhos együttes közös táncházával folytatódik.

Vasárnap a mozgásé lesz a főszerep. Péter Attila szervező tájékoztatása szerint a Kaposvár dombjai elnevezésű félmaratoni futóversenyre már több mint félezren jelentkeztek.

Címkék: busó, farsang, hétvége, program, kaposvár, kultúra