A tavalyi több mint 1 km-es távot a legjobb idővel Makár Henrietta teljesítette. A fiatal lovas ezzel az eredménnyel bejutott a budapesti döntőbe. Az egyesülete ezért idén is őt indítja.

- Mivel tavaly Kaposvár megnyerte a kaposvári előfutamot, a lovunk is jó és a lovasunk is jó, úgyhogy valószínűleg, sőt minden bizonnyal ezen nem fogunk változtatni - árulta el a Meistro Lovasklub vezetője, Meiszterics László.

Ló és lovasa tavasszal kezdi meg a felkészülést.

- Ilyenkor szinten tartás van, próbáljuk ugye a kondíciót növelni, de igazából majd tavasszal állunk neki rendesen a felkészülésnek, hogy augusztusra csúcsformába érkezzen a ló, és minél jobb eredményt érjen el - mondta Makár Henrietta.

Az előfutamot idén is megrendezik Kaposváron, melyet a város is támogat. A szombati vágta bálon Kaposvár alpolgármestere elmondta: a rendezvényre az idegenforgalom miatt is nagy szükség van.

(Tavalyi videónk a versenyről)

- Alapvetően azért fontos, mert az itteni, kaposváriaknak legyen egy olyan nap kiemelt rendezvényként, ami a lóval kapcsolatos, show műsorral jól érezzék magukat, és reméljük, hogy erről is híres lesz Kaposvár - tette hozzá Kaposvár alpolgármestere, Tóth István.

A budapesti nemzeti vágtát már 7. alkalommal rendezik meg. Kaposvár 3. éve vesz részt rajta. Két évvel módosították a szabályokat, akkor kizárták az angol telivéreket.

- Már két éve teszteljük az új szabályokat, tehát angol telivérek nélkül és hát úgy néz ki, hogy beváltak a szabályok. Az idei évben szabály módosítást nem tervezünk. Az elővágta rendszer az idei évben is nagyságrendileg 20 elővágtából fog állni - tájékoztatott a Nemzeti Vágta Elővágta nevezési igazgatója, Bendes Csaba.

A kaposvári vágtát augusztus 25-én vasárnap rendezik meg a Meistro Lovastanyán. Idén egy új programmal is készülnek a szervezők. A kaposvári vágta előtti napon országos huszártalálkozót is rendeznek, amelyre 8 külföldi és 9 hazai hagyományőrző egyesület már jelezte részvételét.

Címkék: válogató, , kaposvár, vágta, somogy, kultúra