A darabot Funtek Frigyes rendezte, a dadogós király szerepét pedig Hüse Csaba játssza. A premier előtt a brit nagykövet-helyettes is felszólalt, aki az akadálymentesített előadások elterjesztésének magyarországi fővédnöke. A darabot ugyanis hallássérülteknek jelelve is bemutatják majd.

Nagy sikerrel mutatta be a kaposvári színház pénteken "A király beszéde" című film színpadi változatát. A dadogós király megformálása kihívás a főszereplőnek.

- Életem talán egyik legnehezebb szerepe egyelőre. Pont azért, mert nagyon nehéz volt magát a dadogást magamévá tenni, hogy ez természetes legyen és, hogy ne dobja le magáról a figurám - mondta Hüse Csaba.

A történet VI. György király trónra lépését megelőző időszakban, a második világháború előestéjén játszódik.

- Egy kitüntetett figyelmet vívott ki magának ez a produkció, hiszen ez egy óriási népszerűséget és nézettséget elért film "A király beszéde". Tehát nem véletlen, hogy mi magunk is izgulunk, hogy milyen lesz - árulta el a színház igazgatója, Rátóti Zoltán.

A premier előtt beszédet mondott a brit nagykövet-helyettes. Theresa Bubbear azért is jött Kaposvárra, mert ő a 90 decibel nevű kezdeményezés magyarországi fővédnöke. A szervezet pár éve azért jött létre, hogy hallássérülteknek jelnyelven is bemutathassanak egy-egy darabot.

- Nagy örömmel tölt el, hogy itt lehetek és az Egyesült Királyság, valamint magam is támogathatom ezt a kezdeményezést. Fontosnak tartom azt, hogy nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is megvalósulnak akadálymentesített előadások. Nálunk otthon ez mindennapos - mondta a brit nagykövet-helyettes.

A Csiky Gergely Színház színpadán már több darabot mutattak be hallássérülteknek. Rövidesen a király beszédét is előadják majd jelelve.

Címkék: beszéde, rátóti, színház, király, csiky, kaposvár, kultúra