petőfi könyvtár


A 23 ezer kötetes könyvtárvban 18 millió forintból korszerűsítették a fűtési rendszert és kicserélték a bútorokat is, kényelmesebb és barátságosabb környezetet teremtve az olvasóknak. A Petőfi Könyvtár fejlesztése azonban csak első lépcsője az egész tömb átalakításának - mondta az ünnepélyes átadáson hétfőn este Kaposvár polgármestere.

- Azért fejlesztünk, hogy közel hozzuk egymáshoz az embereket. Mi nem lakótelepeket újítunk fel, hanem lakóközösségeket építünk. A Petőfi Emlékkönyvtár pedig egy ilyen közösségi tér – fogalmazott Szita Károly.

A polgármester hozzátette: a Honvéd utca – Arany János utca – Pető Sándor utca által határolt területen a városrehabilitációs program során 13 társas- és lakóház újul meg. Több helyen tetőt szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, akadálymentesítik a lépcsőházat és felújítják a liftet.

A Honvéd utcai belső tömbben játszótér épül, a Sávháznál kosárlabda palánkokat helyeznek ki, az időseket a pihenőkertekben asztalok és padok, valamint kültéri tornaszerek várják majd. A volt Kazánházat is újrahasznosítja a város: itt is a közösségi tereket alakítanak ki.

Kaposvár Megyei Jogú Város a DDOP-4.1.1/C-09-2f-2012-0001 Miénk itt a tér – szociális városrehabilitáció Kaposváron - című projektjének keretében, európai uniós támogatással valósítja meg a fejlesztéseket.

Címkék: felújít, Kpaosvár, fejleszt, Szita, könyvtár, város, kultúra