Kosik Anitát és Sándor Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetem javasolta az elismerésre. A zeneakadémisták közül Kovács Gergely zongoraművészt és az ének szakos Ruszó Alexandrát választották.

A táncosok közül a néptáncos Kovács Gábort, illetve Horányi Adrienn klasszikus táncost ismerik el. A képzőművészeti elismerést Tőkés Rékának ítélték, a plasztikai alkotók közül Magyari Balázs kap díjat.

Az úgynevezett Sztár-lett kategória díját az Attraction Látványszínház nyerte el.

Az életműdíjat Szörényi Levente kapja. Szinetár Miklós zsűrielnök a döntésről az MTI-nek megjegyezte, hogy Szörényi Levente elismeréséhez aligha kell kommentárt fűzni, a zeneszerző teljes eddigi munkássága indokolja kitüntetését.

A Gundel Művészeti Díjat Láng Györgynek, a Gundel Étterem tulajdonosának kezdeményezésére magánemberek alapították. Az először 2001-ben átadott díjat 2011-ben átalakították: az elismerést az életműdíj kivételével csak pályakezdés előtt állóknak ítélik oda.

A Gundel Művészeti Díj célja, hogy a művészeti felsőoktatási intézmények jelöltjei közül kikerülő díjazottak minél több lehetőséget kapjanak karrierjük elindulásához.

Néhány korábbi cikkünk az Attractionnal kapcsolatban:

2013-06-18: Kaposvári lány: államfői díszvacsora, las vegasi szerződés

A köztársasági elnök látta vendégül az Attraction tagjait. Egy brit lap pedig arról cikkezett, hogy a magyar tánccsapatnak az egyik legmenőbb vegasi szálloda, a Mirage kínált szerződést.

2013-06-11:
A Hortobágy és a Parlament is jól megfért egymás mellett

Újabb látványos videót láthatunk az Attraction Látványszínház előadásában. Ezúttal nekünk magyaroknak szól az előadás.

2013-06-08:
Győztek a magyar árnyéktáncosok!

Megnyerte a Britain's Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedősorozat döntőjét a magyar Attraction látványszínház. Egy kaposvári táncoslány is része a csapatnak.

forrás: MTI, kapos.hu

Címkék: somogyi, Attraction, látvány, színház, díj, elismerés, lány, kaposvári, kultúra