A Kaposfest művészeti vezetőjével, Kokas Katalinnal és Kelemen Barnabás hegedűművésszel készült interjút a képre kattintva olvashatja el.

kaposfest_szakcsi is_mti

Csaknem 15 ezer érdeklődőt vonzott a kaposvári nemzetközi kamarazenei fesztivál egyhetes programsorozata - közölte a Kaposfest PR és kommunikációs munkatársa az MTI-vel kedden. Balogh Máté tájékoztatása szerint a Szivárvány Kultúrpalotában tartott klasszikus zenei koncertek közönsége tapsviharral köszönte meg az előadásokat.

A hétfőn este koncerttel zárult idei, immár negyedik Kaposfestről kiadott közlemény szerint az ország és a régió elsőszámú kamarazenei eseménye iránti bizalom töretlen, amit az is jelez, hogy a jövő évi fesztiválra már most több mint száz bérletigényt jegyeztek fel a szervezők.

Az ötletgazda és művészeti vezető Kokas Katalin által meghívott művészek közül sokan visszatérő előadói a fesztiválnak. Az idei rendezvényen többek között Alina Ibragimova, Vilde Frang, Kelemen Barnabás, Knut Erik Sundquist, Nicolas Altstaedt, Vásáry Tamás, Sebestyén Márta, Dinyés Soma, Max Baillie, Anna Reinhold és Thomas Dunford lépett fel.

kaposfest


A hétnapos Kaposfest komolyzenei koncertjei mellett blues- és dzsesszestek, kiállítások, gasztronómiai és turisztikai programok színesítették a programsorozatot.

Kiderült például, hogy a szarvasgomba és a libamáj voltak Rossini kedvenc ételei, amelyekből Segal Viktor mesterszakács adott ízelítőt.

A fesztivál idején nyílt meg Szász Endre életműtárlata a Vaszary Képtárban, és átadták a felújított Rippl-Rónai-villa új látogatóközpontját, amelyben Andrássy-ebédlő és Rippl-Rónai rajzai címmel rendeztek kiállítást.

Eddig a sommázat, mutajuk a videókat:

Alábbi összeállításunkban két zongoraművészt is kamera elé kértük. Az argentín José Gallardo-tól megtudtuk, miért is szereti a somogyi megyeszékhely kamarazenei fesztiválját, a magyar virtuóz, Szakcsi Lakatos Béla pedig arról mesélt, mi a közös benne és Bartókban.

 

José Gallardo (zongora) és Mattiew Hunt (klarinét) klasszikus tréfája szintén kattintásra indul.

 

Horváth Gyula és zenekara is fantasztikusat muzsikáltak.

 

Jóllehet a Bolyki Balázs nevével fémjelzett Soul & Gospel Kórus is fellépet a Kaposfesten, az alábbi videót és interjúkat nem a Szivárvány Kultúrpalotában rögzítettük, hanem az Együd Árpád Kulturális Központban. Ott egy akadálymentesítéssel kapcsolatos konferencián adtak meglepetés koncertet a művész vezette kóristák, akik ez alkalommal (is) fogyatékkal élőkkel egészítették ki soraikat, a Parara kórussal.

 

Összeállításunk végére tartogattuk a szájdoboló/capoeira-zó produkciót.

 

A Nemzetközi  Kamarazenei Fesztivál nagy sikerű koncertjeiről és kulisszatitkairól bővebb összeállítást a szerdai Géniuszban láthatnak.

forrás: MTI és saját gyűjtés

Címkék: muzsika, tréfa, Kaposfest, kamara, művészet, zene, koncert, kultúra