Míg a közönség Rossini G-dúr vonósnégyesét hallgatta a Szivárvány Kultúrpalotában, addig a zeneszerző kedvenc ételeit gondolta tovább az egyik kaposvári étteremben Segal Vikor.

A mediterrán fűszer új arcát mutatta be Segal Viktor: szörpöt készített belőle.
De a szarvasgomba sem hiányozhatott az alapanyagok közül, a Rossini napon.   

A főételhez, a csirkemellhez pedig a kor híres márátását, a besamelt készíti amelybe nemcsak szerecsendió hanem fahéj is kerül. A mestreszakács több hónapig kutatott Rossini étlapjai után, csak utána vágott bele a feladatba.  

A bazsalikom koktélt kóstolja Kerékgyártó István. Az író a Rossini ebéd miatt utazott Kaposvárra. A séfet ugyanis nagyon kedveli.   

A libamájpástétomot fügekenyérrel kínálták, majd macaróni levest táltaltak fel Rossini módra parmezánchipssel. Mindenkinek ízlett.  

A különleges besamell mártást a csirkemellhez és a krumplikörethez tálalták. Aki végigette mind a 6 fogást talán már csak lazítani tudott, úgy ahogy ezt tette Rossini is a lakmározások után. A művész ugyanis ebéd után ha tehette aludt egyet.

Címkék: rossini, kaposfeszten, ételei, kedvenc, kultúra