iskola


Iskolakezdési támogatást, béren kívüli juttatásként az a munkavállaló kaphat, akinek a gyermeke, illetve a vele egy háztartásban élő házastársának a gyermeke családi pótlékra jogosult - írja egyik cikkében az eduline.hu. A közös gyermek után mindkét szülő kaphat támogatást, akár ugyanattól a munkáltatótól is. Ha több munkahellyel rendelkezik a dolgozó, mindegyiktől megkaphatja a juttatást, az sem számít, ha részmunkaidőben dolgozik.

A támogatást papíralapú vagy elektronikus utalvány formájában kaphatják meg a szülők. Ennek összege diákonként legfeljebb a minimálbér 30 százaléka, vagyis 29 400 forint lehet. A támogatást tankönyvre, taneszközre és ruházatra lehet fordítani. Az utalvánnyal csak azokban az üzletekben lehet fizetni, amelyek szerződést kötöttek annak kibocsátójval.

A bónokból tankönyveket is lehet venni, de kizárólag a megyeszékhelyek egy-egy, valamint a főváros két kijelölt postahivatalában, illetve a hét KELLO-pont valamelyikén (Somogyban nincs ilyen). A tankönyvcsekk befizetési határideje augusztus 15.

Az utalványokat a tanévkezdés előtti 60. naptól december 31-ig lehet felhasználni.

forrás: eduline.hu, MTI

Címkék: tanévkezdés, utalvány, szülő, segítség, támogat, diák, kultúra