A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére.

A fizetési határidő - a köznevelési államtitkárság kérésére -  július 31-ről augusztus 15-re módosult.

A cég a Magyar Távirati Irodának küldött közleménye szerint a kipostázott díjbekérőt augusztus 1-jétől a kijelölt postahivatalokban, valamint az úgynevezett KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd

A Magyar Posta Zrt.-vel kötött megállapodás szerint megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetőség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén a szülőknek a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett, a mellékelt díjbekérőt is magukkal kell vinniük.

Ez a posta Somogyban: Kaposvár 1. posta; 7400 Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky utca 15.

KELLO-pontokat augusztus 1-jéig Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen alakítanak ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetőség lesz.



A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15., ám ezután is ki lehet fizetni a tankönyveket, amelyet a tankönyvek átvételekor kell az iskola felé igazolni. A KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig teszik közzé ezen a weboldalon.

forrás: MTI

Címkék: utalvány, tankönyv, fizet, szülő, ár, gazdaság