Több mint 60 ezer néző látta az előadásokat. Hogy ezt a számot tovább növeljék, a következő évadban 11 helyett 13 bemutatót terveznek, minden korosztálynak.

Az egyik legsikeresebb előadás az előző évadban az Otthelló Gyulaházán. A többi között ez is 5-öst kapott az igazgatótól, csakkúgy mint a Hannibál tanár Úr és a Vaknyugat. Ez utóbbi több évnyi kihagyás után bejutott a Pécsi Országos Színházi Találkozóra. Nagy sikerrel játszották a darabot a hétvégén a baranyai megyeszékhelyen.

- Az volt a kérdés, hogy megtudjuk-e mutatni úgy ahogy szerettük volna ezt az előadást. meg tudtuk mutatni. Elégedettek vagyunk és szerették a nézők is. A szakmai beszélgetésen a mennybe mentünk. Még most is ott vagyok - Bérczes László, művészeti veztő, Csiky Gergely Színház.

A díjakról a hétvégén döntenek.

- Kimondom és ki is kell mondanom, hogy ez egy sikeres évad volt.

Így értékelte saját munkájukar a színház igazgatója. Rátóti Zoltán szerint ez az évad sokkal kiegyensúlyozottabb volt mint az előző. De még van min változtatni.

- A társulat megerősítése az az alkotó közösség amely minden színháznak az alapja és a magja ennek a megerősítése - Rátóti Zoltán, igazgató, Csiky Gergely Színház.

A társulati ülésen a polgármester elmondta: az önkormányzat 700 millió forinttal támogatta idén a színházat. Szita Károly a város további segítségéről biztosította a társulatot. A támogatásból a nyáron például lecserélik a székeket is. Azt remélik ez, és az ideinél kettővel több, azaz 13 előadás több nézőt vonz majd a nézőtérre.

Címkék: gergely, csiky, színház, elismerés, 2013, 2014, kultúra