Április 19: 1992-ben ezen a napon nyerte meg a magyar bajnokságot története során először  a Kaposvári Somogy SC férfi röplabdacsapata. Ekkor a Szegedi Papiron SC együttesét győzték le Kaposváron. A csapat ebben az évben szintén először lett kupagyőztes. Azóta még 14-szer derült ki: mi vagyunk a jobbak, és nem csak papíron! Ne felejtsünk el megemlékezni a győzelmek helyszínéről, a 30 éves Sportcsarnokról sem!

Mint ahogy ne felejtsük el névnapjukon szívből köszönteni az Emmákat, akikről nem árt tudni, hogy 1870-75 között a magyar női nevek birtokosai közül 1,29 %-ot tettek ki a katolikusok között.

Ma van Venezuela függetlenségének napja és a fokhagyma világnapja. Ennyi nem elég ok a derűre? A fokhagyma fogyasztásától és ennek kiváló élettani hatásától remélhetőleg 100 évig fogunk élni, csak ismerőseink maradnak el mellőlünk, ha nem kedvelik az illatát.

Mint ahogy az internetes hír szerint magára maradt az a remete tolvaj is, aki 27 éve lebukás nélkül fosztogatta az USA-ban a Nagy-tavak vidékén az elhagyatott nyaralókat, közben pedig a vadonban húzta meg magát. Pénzt nem lopott, csak amire szüksége volt: élelmiszert, ruhát, használati tárgyakat. Állítólag 27 év alatt egyetlenegyszer találkozott valakivel egy ösvényen. Köszöntek egymásnak, hogy "hello", és mindenki ment az útjára. Hiába, ilyen tűnékeny az élet, és 27 év hipp-hopp eltelik... És mi vajon vígaszt találunk-e a társaságban? Erre mondta Abody Béla: "Sok barátom van, de lehet, hogy tévedek."

128 éve ezen a napon született Gózon Gyula, egy nagy-nagy kisember a filmvászonról és a színpadról. Ő mondta valaha: "... Nem tudom, igaz-e, hogy ha az ember elmegy majd innét, valahol odalent, vagy odafent megkérdezik: - Mit csináltál? Hát, ha igaz, én ezt felelem majd: - Szóval, játszottam, játszottam mindig és mindent... szeretem az embereket és boldog vagyok, mert érzem, hogy ők is szeretnek. No, de gyerünk, mert mindjárt kezdődik a próba..." Kell ennél több?

Címkék: név, naptár, kalendárium, derű, napi, kultúra