A hagyományokhoz híven az előválogatóval kezdődött meg az idei, sorrendben immár 14. kaposvári Látványsport-fesztivál. A 2013-es versengésre 15 helyi csapat jelentkezett, az ő produkciójukat tekintette meg a zsűri a Munkácsy gimnázium tornatemében.

- Az elmúlt évek tapasztalata, hogy azok a csapatok, amelyek részt vesznek a bemutatón, olyan szakmai szintet értek el, amelyek abszolút fellépőképesek. Igaz, hogy nagyon sok az egyesület, és most már kevés az iskola. De a színvonalemelkedés jellemző az elmúlt időszakra - árulta el a KaposPontnak Szerb György, városi sportvezető.

A csapatok gyakorlatait a nagyközönség is láthatja a döntőben, december 6-án, 16 órától a kaposvári városi sportcsarnokban.

A KaposPont természetesen ahogy az már lenni szokott, élőben közvetíti a rendezvényt, így a videós hírportálon a világ bármely részén láthatják a finálét az érdeklődők!

A Kapos Televízió 3 kamerával rögzíti az egész fesztivált, amit a nézők karácsony és szilveszter között láthatnak majd a televízióban. A Kapos TV által készített dvd-ből pedig természetesen minden csapat kap majd egy-egy példányt.

Ez még nem minden, a KaposPonton ugyanis egy közönségszavazás indul  (tavaly több mint 6100 szavazat érkezett, és több mint 6800-szor nézték meg a videókat!). A legtöbb voksot bezsebelő csapat tagjai pedig egy  pizzavacsorameghívást nyernek a Szicília Étterembe.

A Látványsport-fesztivál sikertörténete még 2000-ben kezdődött. A szervezők fő célja az volt, hogy fellépési lehetőséget biztosítsanak a kaposvári fiataloknak. Egy olyan rendezvénysorozat kialakítása volt az elképzelésük, amely összehozza az embereket, a sportbarátokat és nézőket. Ami azóta történt, arra talán senki nem számított – a Látványsport Fesztivál egy önálló sportággá nőtte ki magát a somogyi megyeszékhelyen.

Kezdetben csak iskolai csapatok képviseltették magukat a fesztiválon, néhány esztendővel később azonban ez a kör már kibővült, és különböző egyesületek, klubok is készültek műsorral.

Fontos tudni, hogy ez nem verseny, hanem fesztivál, így a zsűri nem a helyezésekről dönt, hanem arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazza a gyakorlatokat. Tavaly a közönségdíjat a Táncsics Gimnázium csapata kapta. A Magyar Látványtánc sport díjazottja pedig a  Team Kaposvár Sportklub - Egyensúly címú  produkciója lett.

Nézze meg a válogatón készült videónkat:

Csapatnév

PRODUKCIÓ

Zrínyi DSE

Covbojok

Team Kaposvár Sportklub

Dupla műszak

Crystal SC

Hősök szakasza

SRSE – BAKÓ-SAS FITNESS

Őrültek

B:N:K: Stúdió

Fenntartható fejlődés

Nita Dance Club

Tenderness

Ametiszt Tánc SE

Munkácsy M. Gimnázium

Munkácsys lányok

Táncsics M. Gimnázium

Tornász az iskolabuszon

Nita Dance Club

Life

Team Kaposvár Sportklub

Bűbáj

Zrínyi DSE

Perryk

Mikrokozmosz A:M:

Rocky party

Crystal SC

Free Colors

Team Kaposvár Sportklub

Ajándék

Címkék: szerb, látvány, fesztivál, kis szines, kaposvár, sport