hivatalok


Ma nyílt napon tartottak, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék, pontosan milyen ügyekben fordulhatnak segítségért a kormányablakokhoz.

Vérnyomásmérés, fittség vizsgálat és átfogó egészségügyi ellenőrzés. A kormányhivatalhoz tartozó népegészségügyi szerv ingyenes szűrővizsgálatokon keresztül mutatkozott be ma a nyílt napon.

Sétálni kellett 3 percen keresztül és utána ugye megmérték a vérnyomást és így ki lehetett mutatni, hogy milyen eredményeink vannak - mondta a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola diákja, Ruszinkovics Péter.

A megyei kormányhivatalhoz összesen 16 szakigazgatási szerv tartozik. A gyestől az egészségbiztosításon át a tulajdoni lapok igényléséig több száz ügyet lehet itt elintézni.

- Kísérleti jelleggel működik még itt a kormányhivatalban a kormányablak. Eddig 10 ezer ügyfél fordult itt meg, egyre többen jönnek és egyre többen veszik igénybe ezt a szolgáltatást - mondta a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Juhász Tibor.

A rendezvény célja is az volt, hogy az érdeklődőkkel jobban megismertesse működését a hivatal. A nyílt napra a szervezők hírességeket is meghívtak, akik elmondták: amióta három éve megnyíltak a kormányablakok, minden ügyet könnyeben tudnak elintézni.

- Kedvesen állnak hozzám, tehát nem az van, hogy menjek át a város másik végébe és kérdezzek meg ott valakit, hanem elmondják, hogy amilyen ügyet szeretnék elintézni annak, ha nem náluk van akkor pontosan mi a menete, kihez, hova, mit kell vinnem - tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Szécsi Zoltán.

Jövőre 13 kormányablak kezdi meg működését a megyében, így az emberek több helyen tudják intézni ügyeiket.

Címkék: hivatalok, Juhász, napja, kormány, kaposvár, kis szines