játszótér

A megújult játszóteret – amely a környékbeli gyerekek javaslatára a Kisvakond nevet kapta – ma vették át Szita Károly polgármestertől a névadók.

A Zaranyi lakótelep játszóterére új mászóka, egyensúlyozó és rugósjáték is került. A meglévő eszközöket felújították, a libikókákat pedig kicserélték. A szülők kérésére a homokozó mellé fát ültetnek, több padot és szemetes edényt is kihelyeznek majd.

- A Gyermekmosoly Program részleteit a szülők javaslatai alapján dolgoztuk ki, így az előzetes tervekkel szemben nem 100, hanem 233 millió forintból újulhatnak meg a kaposvári játszóhelyek. A gyermekek szabadidejének eltöltésére 50 éve nem fordítottak ekkora figyelmet a városban – mondta az átadáson Szita Károly.

Kaposvár polgármestere egyben felkérte a gyerekeket, hogy osztályozzák az új játékokat, jelezzék, ha valamelyik nem tetszik, vagy ha valamelyik igazán elnyeri a tetszésüket, és ezt rajzolják is bele a játszótér szimbolikus ellenőrző könyvébe.

Az alábbi képre kattintva helyszíni tudósításunkat nézhetik meg:

 

 

A Gyermekmosoly Program keretében a Béke parkban, a Füredi úton, a Jéé diszkont mögötti fás területen, a Domus tömbben, a Desedánál és a Berzsenyi parkban új központi játszóparkok épülnek, emellett mintegy 72 millió forintból teljesen megújul Kaposvár öt régi játszótere, a meglévőkre pedig további 40 millió forintot fordít az önkormányzat. A fejlesztés során nemcsak közkedvelt játékokat újít meg a város, hanem azok környezetét is szebbé és barátságosabbá, ugyanakkor biztonságosabbá teszi. Ivókutakat, padokat helyeznek ki, és kerítéssel veszik körbe a játszóhelyek egy részét.

A kivitelezés 2014 májusában fejeződik be. A program részleteiről folyamatosan tájékozódhatnak a www.facebook.com/KaposvariGyermekmosolyProgram oldalon.

 

Címkék: zaranyi, lakótelep, játszótér, szita, gyermek, kis szines