Somogy megye időjárását ezekben a napokban nyugati-délnyugati irányból érkező enyhe, váltakozó nedvességtartalmú légtömegek alakítják. Mivel a fölénk érkező levegő nedvességtartalma nem túl magas, ezért a következő három napban jelentős és tartós esőtől nem kell tartanunk.Az időnként erősen megnövekvő felhőzetből azonban bárhol lehet majd számítani kisebb esőre, jelentéktelen záporra.

A hajnali órák enyhék lesznek, többnyire 5-10 fok körüli hőmérsékletek várhatók, míg nappal általában 15-20 fokig melegszik majd a levegő. Azokon a napokon amikor hosszabb napsütés lesz, kevéssel 20 fok fölé is emelkedhet a levegő hőmérséklete, de a tartósan felhős időszakokban 15 fok közelében marad.

A hideg levegő fokozatosan visszaszorul Európa keleti, északkeleti részeire. Közép-Európa időjárását a nyugati, délnyugati irányítás váltja fel.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: a reggeli pára és ködfoltok feloszlása után többnyire napos idő várható, csapadék nem lesz. A délutáni órákra 15-17 fokig melegszik a levegő, míg késő estére 6-10 fokig hűl.

Kedd: változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete 4-7 fok körül alakul, ködfoltok képződésére számítani lehet. A délutáni órákra 15-18 fokig melegszik a levegő.

Szerda: változóan felhős idő várható, az időnként megnövekvő felhőzetből szórványosan lehet kisebb eső, gyenge zápor. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete 5-8 fok körül alakul, míg délutánra 15-20 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: folytatódik a változékony de meleg idő. A hét vége felé, 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Komoly lehűlés egyelőre nem látszik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: húsz, enyhe, meleg, eső, időjárás, kis szines