Szerda óta hírportálok és újságok tucatjai írtak róla: (köztük mi is) két napja részeg a lottó nyertes.
Az egész részeg-lottós ügy a Blikktől indult. A megkérdőjelezhető forrás szerint a nyertes férfi valamelyik kelet-magyarországi kocsmában ivott egyfolytában, amióta kihúzták a győztes és nem mellesleg 3 milliárdot érő számsort.

Egy állítólagos jóbarát jelentkezett, hisz az újmilliárdost (valószínűleg nem azért mert túl részeg volt hozzá)  nem sikerült elérni. A "jóbarát" persze készséggel terítette ki a szennyest, az Origo viszont ma reggel már arról cikkezett, hogy a Blikket átverték.

A lap informátora jelentkezett és elküldte a Blikkel folytatott levelezért, amiből kiderült, hogy 200 ezer forintot kér az indormációért. A cikk lehozatala után az álnéven futó férfi felkereste a lapot, hogy elmondja: ő csak viccelt, és várna egy ajánlatot, hogy ezt ne hozza nyilvánosságra.

Ezt általában a köznyelvben zsarolásnak nevezik. Hogy erre mit lépett a Blikk, az nem derült ki, mindenesetre az ál-informátor azóta több lapnál is jelentkezett.

A Blikk az origo cikkének megjelenése után közleményt adott ki: “A Blikk jogi lépéseket tesz zsarolás és levéltitok megsértése miatt. Több forrásból dolgoztunk. Egyik informátorunk megzsarolt bennünket. Ennek a zsarolásnak sajnálatos módon az Origo is az eszközévé vált”.

Felmerül itt a kérdés, hogy van-e bármi igazság az egész lottó mizériában, megvan-e a nyertes, iszik-e rendesen, heccelte-e a barátait, hogy egy garast sem kapnak, de a fejetlenségben mi már azt is megkérdőjelezzük, valóban létezik-e a titkos informátor, vagy van-e olyan, hogy kelet-magyarország?
(a Mátranováki Fanyűvő Jetiről nem is beszélve)

Helyreigazítás: A lap informátorának álnevét, név egyezés miatt, egy azonos nevű ügyfél kérésére eltávolítottuk.

Címkék: kelet-magyarország, nyertes, lottó, részeg, ittas, kis szines