A Róma villában Szent Mihály napján, vasárnap folyamatos programok fogadják az érdeklődőket, egészen az esti közös tűzgyújtásig.

Rippl-Rónai József Piknik a Róma-villa kertjében című festménye elevenedik meg a festőóriás egykori otthonában és parkjában. Reggel 9 órától korhű ruhába öltözött fiatalok fogadják a látogatókat, meleg teával és szendviccsel kínálják a vendégeket. A nap folyamán bemutatkoznak Kaposvár együttesei, a színpadon felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szól majd a muzsika. Fellépnek a Csiky színművészei, a Juhos Együttes, Ruska és Mica és koncertet adnak az Együd művészei iskola valamint a Liszt Ferenc zeneiskola növendékei. Egy óriás vászonra közös festmény készül, bárki belefesthet, akinek kedve van, de a festőóriás szamaras kordéjára is felülhetnek az érdeklődők. Délután Pályi János bábozik a gyermekeknek, Fogarasi Évával pedig kézműveskedhetnek. Két óránként ingyenes tárlatvezetések indulnak, 19 órától fényfestés, valamint 21.30-kor közös Szent Mihály napi tűzgyújtás szerepel a programban. Ehhez a Somogy Együttes biztosítja a hangulatot. A kaposváriakkal együtt piknikezik Dani Gyöngyi paralimpikon és Spindler Béla színművész is.

A villához a 15-ös busz ingyen viszi a vendégeket reggel 8.00 óra és délután 17.35 között. Este 22.15-kor indul vissza az utolsó járat.

Címkék: szeretlek, itthon, szeptember, ország, magyar, kis szines